Kategóriák: EsztergomHírek

Átadták a szentgyörgymezői futópályát

November 5-én, pénteken adták át Esztergom legújabb szabadidősportot támogató létesítményét, a szentgyörgymezői rekortán futópályát. A pálya a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, mintegy 38 millió forintból valósult meg, melyhez 20 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat.

Az ünnepélyes átadón először dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője járult a mikrofonokhoz. „Szeretném megköszönni a városnak és mindazoknak, akik erre a remek gondolatra jutottak, hogy kell egy rekortán futópálya Esztergomba. Kérdezhetnénk, hogy miért? Én egy nagyon rövid választ mondanék: Dorogon már van!” – mondta a képviselő, majd hozzátette, hogy egy ilyen kiváló környezetben egy ilyen létesítmény azokat is mozgásra csábítja, akik esetleg kicsit pihenőbb életmódot folytatnak. Majd a beruházások és a felújítások kapcsán visszaemlékezett, hogy az elmúlt tíz év kiváló igazolása annak, hogyha kiváló képviselők vannak, akkor sok mindent el tudnak érni, akár a városnál, akár a megyénél, akár az országos pályázatoknál.

Steindl Balázs, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat alelnöke elmondta, hogy mindig nagy öröm egy olyan sportlétesítményt, vagy egy olyan beruházást átadni, ami a gyerekek, az iskolások és a felnőttek rendszeres mozgását és sportolását szolgálja, valamint segíti az egészséges életmódot. „Esztergomban nagy hagyománya van a futásnak, az egyik legnépszerűbb amatőr egyéni sport a futás. Úgy gondolom, hogy egy nagy hiányosságot pótlunk most itt a városban. Tudom, hogy van a Dobóban is egy hasonló pálya, de egy ilyen futópálya, ami mindenki számára elérhető a nap bármely szakaszában az fontos az esztergomiaknak és bízom benne, hogy minél többen használni fogják” – tette hozzá Steindl Balázs.

„Amikor köszöntővel kell készülni egy eseményre, azt gondolom, hogy az a leghálásabb feladat, mert azt jelzi, hogy sikerült elérni a kitűzött célt, hogy a befektetett munka megtérült, és hogy valami olyan született, ami örömre ad okot. Nos, éppen ilyen ez a beruházás is, aminek a végére értünk itt Szentgyörgymezőn, hiszen sokak örömére elkészült a futópálya, amit amatőr futók, kicsik és nagyok egyaránt használhatnak” – mondta beszédében Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere, majd hozzátette, hogy a futás egy olyan sportág, ami egyre népszerűbb és amit egyre többen gyakorolnak. Ehhez pedig szükség van a megfelelő feltételekre, amit most ez a pálya biztosít is.

A beszédek után Szerencsés Tamás, sportszervező elmondta, hogy négy fiú és négy lánycsapat fog indulni a váltóversenyen, melyen 3×500 métert fognak teljesíteni a csapatok. A váltóversenyt dr. Völner Pál indította el. Végül a lány mezőnyben a „Dobósok”, míg a fiúk váltóversenyében a „Bottyánosok” győztek.