Kategóriák: DorogHírekSport

Négyet rúgott a Siófoknak a Dorog

Megszakította négymeccses nyeretlenségi sorozatát a Dorogi FC, amely a labdarúgó NB II 15. fordulójában, november 7-én remek játékkal rukkolt ki: a piros-feketék a szünetben két góllal vezettek, majd 4–1-re győztek a BFC Siófok ellen – írja a Nemzeti Sport.

A Balaton-partiak úgy érkeztek a közelmúltban felújított Buzánszky Jenő Stadionba, hogy a legutóbbi négy meccsükön nyeretlenek maradtak, gólt pedig 231 perce nem szereztek. A házigazdák hasonló formában, négy vesztes meccsel a hátuk mögött, és 405 perce tartó gólcsenddel várták az első novemberi bajnokit. Javítanivalója tehát mindkét csapatnak volt, ám ezért kétségkívül a házigazdák tettek többet: Fenyvesi László együttese roppant agilisen kezdte a találkozót, s az első félidő derekán Kárász Krisztián, valamint Szabó Lukas révén kilenc perc alatt két gólt is szerzett (2–0). A szünetig hátralévő időben is adódtak még helyzetek, az állás viszont már nem változott, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a látottak alapján a kétgólos különbség a vendégekre nézve volt hízelgő.

A félidőben a siófokiak több helyen is változtattak az összeállításon, ennek következtében a második játékrészben láthatóan feljavult a teljesítményük. A házigazdák ettől függetlenül magabiztosan őrizték a megnyugtatónak tűnő előnyüket, egészen a 73. percig, amikor Cipf Dominik remek egyéni megoldás végén szépíteni tudott (2–1). Bár felcsillantak a balatoni remények az egyenlítésre, ez végül elmaradt, hiszen nem tudták ismét bevenni Mursits kapuját. Ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, hiszen a véghajrában Pálinkás Gergő és Tomás Lénárth kiütésessé tette a hazaiak győzelmét. 4–1

Érdekesség, hogy a dorogiak bajnoki mérkőzésen egy nap híján kereken két évvel ezelőtt, 2019. november 6-án, a Békéscsaba 1912 Előre ellenin szereztek négy gólt, melyet akkor ugyanígy 4–1-re nyertek meg.

LABDARÚGÓ NB II – 15. FORDULÓ
DOROGI FC–BFC SIÓFOK 4–1 (2–0)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 400 néző. Vezette: Móri Tamás (Baghy Csaba, Rózsa Dávid)
DOROG: Mursits – Kárász, Dlusztus, Izing, Papp M. – Lénárth – Oldal (Pálinkás, 72.), Szerencsi, Hajdú (Barna, 83.), Szedlár – Szabó L. (Girsik, 63.). Vezetőedző: Fenyvesi László
SIÓFOK: Szmola – Polényi (Balogh B., 59.), Jagodics B., Horváth M., Varga B. (Medgyesi M., 73.) – Varjas Z., Szakály A. (Szakály D., a szünetben) – Kiss B., Eördögh (Nikházi, 73.), Cipf – Elek B. (Horváth P., a szünetben). Vezetőedző: Domján Attila
Gólszerző: Kárász (24.), Szabó L. (33.), Pálinkás (86.), Lénárth (90+2.), ill. Cipf (73.)

MESTERMÉRLEG
Fenyvesi László:
– Jó iramú mérkőzésen gólra törően, sok helyzetet kidolgozva megérdemelten nyertünk hazai pályán, amire már régóta vártunk. 2–1-es állásnál nagy szükségünk volt a szurkolóink támogatására, mellyel átlendítették a csapatot a nehéz időszakon, így sikerült itthon tartanunk a három pontot.
Domján Attila: – Minden fordulópontból a hazaiak jöttek ki jobban. 2–1 után volt lehetőségünk egyenlíteni, de amíg mi jobbnál jobb helyzeteket kihagytunk, addig a dorogiak a semmiből szereztek újabb két gólt. Ettől függetlenül összességében megérdemelten nyertek.

Mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC Facebook oldala