Elfogták az ukrán sértettet bántalmazó férfi társát is

A Tatabányai Járásbíróság október 28-án egy hónapra elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki társával együtt két ukrán állampolgárt bántalmazott Tokodaltárón. A végzés nem végleges, az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette azt, a védő azonban fellebbezést jelentett be.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2021. október 11-én az esti órákban egy tokodaltárói büfében együtt szórakoztak, italoztak két alkalmi ismerősükkel, az ukrán állampolgárságú sértettekkel, melynek során valamennyien ittas állapotba kerültek. 22 óra után együtt indultak el a sértettek tartózkodási helyére. Útközben betértek egy sötét, szűk utcába, ahol a gyanúsítottak hirtelen rátámadtak a sértettekre, bántalmazták őket. Az egyik sértettet megütötték, aki ennek következtében hanyatt esett, majd a földön fekvő sértettet megrugdalták és a magatehetetlenül fekvő, vérző sértettet hátrahagyva elmentek a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes koponya sérüléseket szenvedett el.

Mivel a nyomozás megindulását követően a gyanúsított a hatóság elől elrejtőzött, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon maradása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne. A gyanúsított korábban több erőszakos bűncselekményt követett el, legutóbb erőszakos többszörös visszaesőként ítélték el, ezért megalapozottan feltehető az is, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, illetve a bizonyítási eszköz elrejtésével, megsemmisítésével, továbbá a tanúk és gyanúsított-társának befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség 2021. október 15-én arról adott tájékoztatást, hogy életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntető ügyben a főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki egy társával együtt Tokodaltárón súlyosan bántalmazta a sértettet. A nyomozó hatóság elfogta a férfi társát, majd a főügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék