Veszekedés közben hátba szúrta párját

Börtönbüntetésre ítélhetik azt a nőt, aki kesztölci otthonukban veszekedés közben ittas állapotban négy alkalommal hátba szúrta a párját. A nő visszaeső, korábban ittas vezetés miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, a bíróság most ezt is végrehajthatja.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal a nővel szemben, aki 2020. december 16-án kesztölci otthonában veszekedés közben ittas állapotban négy alkalommal hátba szúrta a párját.

A vádlott nő és a sértett férfi egy párt alkottak. 2020. december 16-án együtt italoztak a nő kesztölci otthonában, amikor összevesztek. A férfi el akarta hagyni a házat, ezt a nő nem hagyta, emiatt a férfi az ágyra lökte. Ezt követően a férfi elindult a táskája felé, hogy azt magához vegye, ekkor a nő felkelt az ágyról, majd egy 21 cm pengehosszúságú késsel a neki hátat fordító sértettet négy alkalommal, kis erővel hátba szúrta. A sértett rákiabált a vádlottra, hogy hagyja abba a bántalmazást és lefogta a kezét. Ezután értesítették a mentőszolgálatot, akik a sértettet kórházba szállították.

A férfinak a vádlott bántalmazása következtében több szúrt sérülése keletkezett, melyből az egyik, ami a baloldali mellüregbe hatolt és légmellet, valamint mellűri vérgyülemet eredményezett, életveszélyes sérülésnek minősül. Szakszerű orvosi ellátás nélkül a sértett halála következett volna be.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a nővel szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék végrehajtandó börtönbüntetésre, és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint a korábban ittas járművezetés vétsége miatt vele szemben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség