Kategóriák: HírekKék hírek

Letartóztatta a bíróság a kifosztással gyanúsított férfit

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. október 26. napján tartott ülésen az ügyészség indítványának helyt adva egy hónapra letartóztatásba helyezte azt a kifosztás bűntettével gyanúsított férfit, akit hétvégén vett őrizetbe a rendőrség.

A gyanúsított 2021. október 21-én este egy lábatlani bisztróban a sértett ittas állapotát kihasználva nadrágja zsebéből eltulajdonította pénztárcáját, a benne lévő 300.000 Ft összegű készpénzzel és okmányaival együtt. Az elkövető a pénztárcából a készpénzt és az iratokat kivette, majd a pénztárcát a sértett ingatlanának udvarára bedobta.

A feljelentést követően a rendőrök adatgyűjtés végeztek, és a beszerzett kamerafelvételek alapján azonosították a feltételezett elkövetőt. A 33 éves férfit 2021. október 23-án a rendőrkapitányságra előállították, és őrizetbe vették. A férfi nem ismeretlen a nyomozó hatóság előtt, az elmúlt években több alkalommal követett el szándékosan vagyon elleni bűncselekményeket. Jelenleg lopás bűntettének elkövetése miatt is folyik ellene büntetőeljárás.   

A bíróság az ügyészség indítványát megalapozottnak találta, a bizonyítási eljárás sikerének biztosítása, a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapra. A bíróság végzése végleges, azt az az ügyész, a védő, a gyanúsított tudomásul vette.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség