Kategóriák: DorogHírekSport

Nem bírt egymással a Szentlőrinc és a Dorog Kaposváron

Szeptember 15-én, szerdán a labdarúgó NB II 8. fordulójában a Szentlőrinc vendége a Dorogi FC volt. A mérkőzésen nem született gól, így mind a két csapat egy-egy ponttal térhetett haza.

A nagy melegben kezdődő mérkőzésen próbálta irányítani a játékot a hazai csapat, ekkor még a Dorog egyenrangú ellenfél volt. A tizedik perctől viszont nagy nyomást gyakorolt a baranyai csapat ellenfelére, és ez két kapufában is megmutatkozott. Először Tulipán kapus tolta a lécre a labdát, majd Szinanovics ballal találta telibe a felső vasat. Ezután kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, de a dorogiak csak egy Csillag-lövéssel vétették észre magukat.

A második félidőben, az elsőhöz viszonyítva többet birtokolták a labdát a vendégek, nagy lehetőségekig azonban sem ők, sem a hazaiak nem jutottak el. A mesterek sok cserével próbáltak frissíteni a nagy melegben, nagy áttörést viszont ez sem hozott. Az első félidei játéka miatt a baranyai csapat volt közelebb a győzelemhez, de szívós, kitartó játékuk miatt nem érdemtelen a dorogiak pontszerzése sem.

LABDARÚGÓ NB II – 8. FORDULÓ
SZENTLŐRINC–DOROGI FC 0–0
Kaposvár,
Rákóczi Stadion, 100 néző. Vezette: Berényi Tamás (Sinkovicz Dániel, Rózsa Dávid)
SZENTLŐRINC: Prokop – Erdélyi B., Keresztes, Tamás L., Németh M. – Harsányi (Kiss-Szemán, 69.), Havas, Biben (Török, 69.), Szinanovics (Kovács M., a szünetben) – Törőcsik (Bányai, 83.), Grumics (Mervó, a szünetben). Vezetőedző: Marián Sluka
DOROG: Tulipán – Kárász, Berkó, Nyíri – Csillag (Zabari, 59.), Oldal (Pálinkás, 59.), Lénárth, Hajdú (Pohner, 84.) Papp M. – Girsik (Szabó L., a szünetben), Szerencs (Nagyházi, 74.). Vezetőedző: Fenyvesi László

MESTERMÉRLEG
Marián Sluka: – Kis hiányérzetem van, amiért elmaradt a győzelem. Az első félidőben felvállaltuk a támadófutballt, kétszer a lécet is eltaláltuk. A második játékrészben is jól működött a labdaszerzésünk, de lassan mentünk át támadásba. A Dorog szervezetten védekezett, mi pedig nem voltunk elég kreatívak, hogy ezt megoldjuk. Fizikailag még nincs a legjobb állapotban a csapat, és ez kiütközik a szoros menetrendben.
Fenyvesi László: – Sérülések miatt fontos játékosaink hiányoztak, sőt, a bemelegítés után is változtatnom kellett az összeállításon. Rosszul kezdtünk, az első húsz percben több lehetősége is volt a Szentlőrincnek a gólszerzésre, de aztán feljavultunk, és a második félidőben előttünk adódott a meccs legnagyobb helyzete. A sok hiányzó miatt az egy pont is értékes.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap