Befőzőautomatákat kaptak térségünk intézményei

Befőzőautomatákat és aszalógépet adományozott a térség öt intézményének a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége. Az adományokat szeptember 14-én, kedden vehették át a kedvezményezettek a tokodaltárói óvoda udvarán.

Az átadó ünnepség az óvodások műsorával kezdődött, akik esőtáncot adtak elő az összegyűlteknek. A műsor után először Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke járult a mikrofonokhoz. A családokat érő támadások kapcsán Veres Pálnét, a magyar nőnevelés úttörőjét idézte, aki úgy fogalmazott, hogy „amilyen a nő, olyan a család, amilyen a család, olyan az egész társadalom”.

Heizler Norbert, a CÖF-CÖKA országos koordinátora felidézte, hogy a civil misszió 2016-ban indult útjára, melyhez hamarosan csatlakozott a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége is. Kiemelte, hogy a program egyik alapvető pillére a korszerű gyermekétkeztetés, befőzőgépeket pedig 2018 óta adományoznak. Eddig több mint ötven helyszínen jártak és több mint 150 gépet adtak át, idén ősszel pedig 52 állomáson 250 készüléket juttatnak el a kedvezményezettekhez.

Harmadikként Steindl Balázs, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat alelnöke járult a mikrofonokhoz, aki elmondta, hogy dr. Völner Pál országgyűlési képviselő nevében is köszönti a résztvevőket, aki most nem tudott eljönni a minisztériumi elfoglaltsága miatt. „Én is, mint szülő, van egy óvodás, meg egy iskoláskorú gyermekem ezértfigyelemmel kísérem nap mint nap, hogy mi zajlik a közétkeztetésben, és hál’ Istennek örömmel tapasztalom és látom, hogy egészséges, jó alapanyagú táplálékot kapnak már a gyerekek” – emelte ki Steindl Balázs, majd hozzátette: ami nagyon fontos, hogy ezeket az alapanyagokat, ha lehet, helyi termelőktől szerezzék be ezek az intézmények.

Az aszalógépet a Tokodaltárói Brunszvik Teréz Óvoda – Mini Bölcsőde vehette át. Befőzőautomatát pedig a Dorog és Térsége Szociális Alapellátó Szolgálat kesztölci telephelye, a Tokodi Mesevár Óvoda, a Lábatlani Zengő Óvoda és Bölcsőde, valamint a Bajnai Napközi Otthonos Óvoda kapott. Mindemellett az intézmények megkapták az Ízig varázs – Korszerű családi étkek címet viselő négy évszakos receptkönyvet is.

Forrás: dorogimedence.hu / MTI