Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Mobilozás miatt sodorhatta el a vonat

Tegnap írtuk, hogy egy vonat elütött egy nőt a dorogi vasútállomáson. A rendőrség közleménye szerint a vonatbalesetben érintett nő feltehetően a mobilját nyomkodta, ezért nem vette észre a mozgó szerelvényt.

A rendőrségre 2021. augusztus 23-án késő délután érkezett bejelentés, miszerint a dorogi vasútállomáson a Budapest-Esztergom között közlekedő vonat elgázolt egy személyt. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. A mentősök elkezdték a nő ellátását, majd életveszélyes sérülésekkel kórházba vitték. A rendőrök megállapították, hogy az 50 éves helyi lakos feltehetően a telefonját nyomkodta, miközben megpróbált átkelni a síneken, így nem vette észre a szerelvényt, ami elsodorta őt.

A hasonló balestek megelőzése érdekében a rendőrség kéri a gyalogosokat, hogy minden esetben fokozott óvatossággal keljenek át a vasúti síneken! Haladásuk során ne használjanak mobiltelefont vagy fülhallgatót, mivel ezek elvonják a figyelmet a közlekedés más résztvevőiről. Az úttesten történő áthaladásuk során is legyenek figyelmesek, még akkor is, ha kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kelnek át!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu

Megosztás