Kategóriák: Hírek

Trendek, melyek minden otthonban megtalálják a helyüket

A legfontosabb, hogy a család minden tagja jól érezze magát, és megélje az otthon adta nyugalmat, kreativitást harmóniát és biztonságot – szeressen haza(t)érni. Ehhez jól kell kiválasztani a lakás minden elemét, még a legapróbb kiegészítőt is, akkor is, ha egy stílust követünk, és abban az esetben is, ha minden helyiség más megjelenést kap. Cikkünkben öt olyan lakberendezési stílust mutatunk, amik könnyedén kialakíthatóak épp úgy a legkisebb lakásokban, ahogy a hatalmas terekkel felépített otthonokban is.

Glamour

Már a szó jelentése is magában hordozza a csillogást, így egyértelmű, hogy az otthonokba is ezt az érzést hivatott elhozni, hiszen a lakberendezés stílusok hercegnőjével állunk szembe. Mindent felhasznál, ami egy picit is fénylik, de mindezt ízlésesen teszi. A lényeg az elegancia, a pompa és a csillogás életre keltése, akár a legapróbb otthonokban is. Ha ezt a dizájnt választjuk, akkor bátran használjunk különféle strasszokat, gyöngyöket, tágítsuk a teret tükrökkel, és a textilek kiválasztása során se fogjuk vissza magunkat. Belefér a bársony, a szőrme, de még a selyem is. A csillár pedig kizárólag kristály hatású lehet.

Bohém

Retró, de mégis más. Itt nem számít a bútor kora, nem kell évtizedeket visszamennünk, hogy a stílust teljesen bevigyük az otthonunkba. Elég mindenféle színes holmit begyűjteni és ízlésesen kombinálni. A sárga kötött pufftól az elképesztően kényelmes király kék fotelig minden belefér, egy kitétel van: ne legyen unalmas. A stílus kedvelői ügyeskedhetnek a formákkal is, jöhetnek a hatszög alakú dohányzó asztalok és a gömb alakú fotelek is, ahogy az anyagok mentén is szinte bármi belefér – például üveg asztal falábakon, vagy fém csillár műanyag burával.

Vintage

A vintage otthonokban egy kellemes kettőség uralkodik, ugyanis még anyaghasználatban igen rusztikus, addig az összkép mégis kecsesen lágy lesz. A rusztikus fa asztalokat, és a hozzájuk tartozó tömörfa székeket könnyedén finommá tehetjük egy lehelet vékony csipkével, egy váza friss virággal, vagy egy könnyed pasztell színű futóval. A kopottas kinézet pedig a lelke az egész enteriőrnek, ami sosem lesz egyenlő az igénytelenséggel sokkal inkább egy melegséget jelent a lakók számára. A vintage lakásokban minden bútornak lelke és története van.

Mediterrán

Ma már az egyik legtrendibb dolog hazahozni egy darabot a nyaralásból. Aki imádja a tengerparti hangulatot, az a mediterrán trendet is kedvelni fogja, ugyanis itt csupán annyi a szabály, hogy mindent vigyünk haza, ami egy picit is emlékeztet a pálmafákkal övezett sétányokra, és a tengerpart adta természetességre. Előtérbe helyezi az otthonunkban a rusztikus felületeket, a föld és a természet színeit, a kő és a kovácsoltvas elemeket, amit megbolondíthatunk egy csipetnyi modern világgal.

Retró

Új, de mégis régi? Igen! Ez a retró. Vegyük elő a megkopott sámlit, vagy a nagyi majdnem elfelejtett komódját. Poroljuk le őket, némi csiszolás után fessük át, és máris mehetnek a nappaliba. Ha nem akarunk felújítással bajlódni, akkor pedig válasszuk ki a kedvenc antik boltunkat és indulhat a válogatás. Minden belefér, ami a nagyanyáink korát idézi, csupán modern verzióban. Jöhetnek az élénk színek, a pöttyös bögrék, és a különféle textúrájú burkolatok. A mindent kibíró fabútorok mellett pedig a ’60-as évek műanyag imádatából származó fura lámpaburákat, vagy a futurisztikus székeket is újra használatba állíthatjuk.

A DODO Home kínálatában bármelyik lakberendezési stílushoz összeválogathatod a megfelelő bútorokat és kiegészítőket. Nézz szét az üzletünkben. 

Megosztás