Kategóriák: Hírek

4+1 jótanács a tartós kerti WPC elemek kialakításához

Kertünk egy fontos része az életterünknek, éppen ezért érdemes tartós és mutatós anyagot választanunk a kialakításához. A WPC egy olyan kompozit anyag, amely egyaránt használható a terasz burkolásához, a kerítés és kapu megépítéséhez, a pergola vagy a medence körüli járólap, az ösvények kialakításához.

Kertünk egy fontos része az életterünknek, éppen ezért érdemes tartós és mutatós anyagot választanunk a kialakításához. A WPC egy olyan kompozit anyag, amely egyaránt használható a terasz burkolásához, a kerítés és kapu megépítéséhez, a pergola vagy a medence körüli járólap, az ösvények kialakításához. A WPC tartós és mutatós, amely gazdag színválasztékban nyújt időtálló megoldást.

Mi a WPC-burkolat?

A WPC, ahogy fentebb is említettük, egy kompozit anyag, másnéven Wood Plastic Composite. Összetevői között akár 60%-ban lehet farost, faliszt vagy bambusz, továbbá melegen megmunkálható polipropilén vagy polietilén. További alkotóeleme az adalékanyagok, amelyek többnyire a kompozit pozitív tulajdonságainak a felerősítését szolgálják, színt, tűzállóságot, fokozott UV-védelmet biztosítanak.

Első jótanács: kerítés

Használjunk a kerítés megépítéséhez WPC-kompozitot, ugyanis kiváló zajszűrő képességekkel rendelkezik, és általa egy csendesebb, védettebb kertrészt tudunk kialakítani. Ugyanakkor tartós, nem kell korhadástól vagy repedezéstől tartani. További előnye, hogy ugyanazt a színt tudjuk használni, mint az egyéb kerti elemeknél és ezáltal a teljes kertben ugyanolyan árnyalatú lesz nemcsak a kerítés, hanem a többi kerti elem is.

Második jótanács: pergola

A pergola kialakításához használjunk WPC-kompozitot, ezáltal nem kell attól tartanunk, hogy a csapadék: hő, eső, párás levegő kárt okoz benne vagy a rovarok, bogarak, szú miatt idő előtt elkorhad, tönkremegy. Továbbá nem kell a felületet évente vagy kétévente újra lecsiszolni és lefesteni, mint a fából készült pergolák esetén.

Harmadik jótanács: teraszburkolat

Ha nem pergolát akarunk, hanem a ház melletti teraszt szeretnénk burkolni, akkor is jószívvel ajánljuk a tartós WPC-teraszburkolatot. Ugyanolyan meleg hatású, mint a fa, kényelmes lesz a mezítlábas séta rajta. Továbbá esztétikus, többféle színben és famintás formában kapható, a rögzítése egyszerű. A Csináld magad-teraszburkolat esetében például egyszerűen csak össze kell kattintani a lemezeket.

Negyedik jótanács: ösvények

Használjunk a kerti ösvények burkolásához szintén WPC-t. Tartós és időtálló, nem megy tönkre az időjárás hatására, ha megfelelőképpen van lehelyezve és rögzítve. Mivel ez egy rugalmas anyag, figyelembe kell venni, hogy hő vagy hideg hatására tágul és összehúzódik.

Plusz 1 jótanács

Az adalékanyagok hatására a WPC tűzálló, ami egy plusz védettséget nyújt számunkra. A kertünk tehát, a kerítéstől a pergolán át a teraszig biztonságos, akár ilyen esetekben is. 

Megosztás