Kategóriák: DorogHírekSport

Megyei sportnapot tartottak Dorogon

Július 7-én, szerdán délután a Sportolói Megyenap keretében Dr. Bakanek György, a magyar birkózó válogatott keretorvosa, illetve Tímár Krisztián, az U19-es labdarúgó válogatott edzője tartott előadást a dorogi művelődési ház sörkertjében.

A sporttalálkozót a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat „Megyénk körül megyünk körül” megyei identitást erősítő programsorozatának részeként valósították meg. A rendezvényen a meghívott vendégek és a helyi klubok sportolói mellett Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is részt vett, aki a helyszínen köszöntötte a jelenlévőket.

Elsőként dr. Bakanek György előadását hallgathatták meg a résztvevők. A birkózó válogatott keretorvosa több különböző szemszögből közelítette meg a helyes táplálkozás fontosságát: egyrészt beszélt arról, hogy a sportolóknak a fehérje minden formája hasznos, valamint a hús mellé mindig valamilyen zöldségfélét fogyasszanak. Véleménye szerint három dologtól, a rendszerességtől, az elfogyasztott ételek mennyiségétől és az összetételtől függ, hogy tudjuk-e tartani a súlyunkat és fontos, hogy három óránként táplálkozzunk.

A második előadó Tímár Krisztián, az U19-es labdarúgó válogatott edzője volt. Az egykori válogatott hátvéd – aki többek között a kárászéletű finnországi Jokerit FC-ben és az angliai Plymouth Argyle FC-ben is megfordult – a megyei labdarúgóklubok nemzeti utánpótlásban betöltött szerepéről tartott prezentációt.

A megyei sporttalálkozón emellett lehetőség nyílt arra, hogy bemutatkozzanak és jó példával szolgáljanak egymásnak a kiemelkedő teljesítményt nyújtó Grassroots klubok.

Forrás: hidlap.hu