Kategóriák: HírekNyergesújfalu

Elkezdődik a 1125-ös út felújítása

A napokban elkezdődött Bajóton, a Kossuth Lajos utca teljes felújítása, hamarosan pedig megkezdik a 1125-ös jelű Nyergesújfalu-Bajna összekötő út felújítását Nyergesújfalu és Bajót között.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője elmondta, hogy a Magyar Falu Program keretében a 1125-ös jelű Nyergesújfalu-Bajna összekötő út 2 kilométerszelvény 707 méterétől az 5 kilométerszelvény 500 méteréig, mintegy 2,8 kilométer hosszan újítják fel az útszakaszt. A kivitelezési munkálatokat a Magyar Közút beruházásában a Strabag Általános Építő Kft. és a Strabag Építő Kft. együttesen végzi vállalkozási szerződés keretében, mely vállalkozókat keretközbeszerzési eljárásban választották ki.

A 487 millió forintos beruházás részeként megújul a burkolat, 5 buszmegálló peron átépül térkő burkolat használatával, egy buszmegállót a szakemberek áthelyeznek, így új autóbuszöböl és peron épül. Szakaszosan kiszélesítik az útpályát, út melletti szegélyeket, folyókát, padkát és új burkolt árokszakaszokat építenek, továbbá a meglévő árokrendszert felújítják és a szükséges forgalomtechnikai elemeket is cserélik.

A munkálatok ütemezését/beosztását a vállalkozó végzi, amennyiben a technológia szükségessé teszi, adott esetben hétvégi munkavégzés is történhet. A felújítási munkálatokat a kétirányú forgalom folyamatos fenntartása mellett végezhetik, esetenként félpályás korlátozásra lehet számítani rövidebb szakaszokon. A munkaterületet június 14-én adták át a kivitelezőnek, a munka átfutási ideje 150 nap, továbbá 15 nap a műszaki átadás-átvételi eljárásra.

„Sokan várták, vártuk már, hogy rendbehozzák az utat Nyergesújfalu és Bajót között. Folyamatosan egyeztetek, tárgyalok a térség polgármestereivel és a kormányzat illetékeseivel az útfejlesztésekről, így egyre több szakaszon indulhatnak meg a munkálatok. Az utak minősége egyaránt befolyásolja az itt élő családok kényelmét és biztonságát, emellett a helyi vállalkozások szempontjából is fontos, hiszen nem mindegy, hogy milyen körülmények között tudják szállítani az áruikat, válnak elérhetővé a szolgáltatásaik.” – nyilatkozta az útfelújítás kapcsán dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője.

Fotók: a bajóti Kossuth Lajos utca felújítása