Kategóriák: Hírek

Multivitamin: csak napi egy tabletta az egészségünkért

A multivitaminok rendkívül széles kínálattal elérhető komplex étrend-kiegészítők, amik különféle arányokban tartalmaznak vitaminokat és ásványi anyagokat, illetve opcionálisan bővíthetők gyógynövény, aminosav és zsírsav esszenciákkal is.

Egy helyesen megválasztott és adagolt multivitamin valóban funkcionálhat főnyereményként a mindennapi életben a felhasznált vitaminok és ásványi anyagok pótlása és az immunerősítés terén, de ehhez bizony nem árt, ha tisztában vagy néhány fontos dologgal.

Teljesen egészséges vagyok, ennek ellenére szedjek multivitamint?

Napjainkban az egészséges és tudatos táplálkozás alapjait képezik a különböző vitaminok és táplálékkiegészítők. Sajnálatos módon rohanó világunkban nehéz megugrani a változatos étkezést, de a zöldségek és gyümölcsök tápanyagtartalma sem olyan, mint régen. Ehhez még hozzájön a stressz, az alváshiány, a környezeti ártalmak tömkelege, amik összességében kicsit sem támogatják immunrendszerünk hatékony működését. De ennek a dolognak, mint minden másnak, van egy másik aspektusa is, miszerint nem kell átesni a ló túloldalára a multivitamin felhasználás kapcsán. Egy biztos: mindig az egyéni étkezési szokásainkat és tápanyagszükségleteinket támpontul véve kalkuláljuk be a multivitamin-fogyasztásunkat, és jó, ha tudjuk, hogy a téli és vírusos időszakokban mindezt érdemes megtoldani kiegészítésként némi D-vitaminnal is.

Mit érdemes szem előtt tartani a multivitamin vonatkozásában?

A multivitamin választása azért népszerű döntés, mert egyszerre lehet megadni mindent a testnek, amire szüksége van. Vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok, esetleg zsírsavak, fehérjék és aminosavak. Túlzásba sem szabad azonban esni! Amire okvetlenül figyelni kell ezekkel kapcsolatban, az az esetleges túladagolás, és az ezzel járó problémák kérdésköre. Mindig érdemes elolvasni a multivitaminhoz járó tájékoztatót.

Honnan tudjam, hogy mennyi a multivitamin-szükségletem?

Borzasztóan egyszerű, mert csak pontosan követni kell a címkén feltüntetett vagy éppen az orvos által előírt módot. Soha ne vegyél be többet, mint ami az adott multivitamin ajánlott adagja. Továbbá kerüld el a különböző multivitamin-készítmények együttes halmozott bevitelét, kivétel persze, ha az orvosod direkt így határozza meg. A vitaminszükségleted alakulására hatással van a korod, a nemed, az egészségügyi állapotod és az életmódod is. Ami viszont a megfelelő vitaminbevitel mellett ugyancsak kiemelkedően fontos, az a helyes táplálkozás – ez az egészséges mindennapok alapja.

Milyen multivitamint szedjek?

Próbálj olyat preferálni, ami az összes kardinális vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet az emberi szervezet számára ideális formában, mennyiségben és arányban tartalmazza. Olyat, ami az életkorodhoz, aktivitási szintedhez ideális, hiszen más való egy gyermeknek, illetve más egy kismamának. Az esetlegesen fenntartható gazdaságból származó és organikus alapanyagok köre a legjobb, illetve ebben a termékkategóriában kiemelkedően fontos a valódi minőség és hatékonyság. Amennyiben ténylegesen egy magas szintet képviselő, minőségi produktumra vágysz, válaszd a GAL multivitamint, ami garantáltan egy tudományos precizitással összerakott termék.

Mi a helyzet a gyerkőcök multivitamin-igényével?

Gyermekek esetében azért ideális megoldás a multivitamin, mert napi egyetlen adaggal könnyen, komplex módon megoldható az optimális nyomelem- és vitaminpótlás. Fontos, hogy esetükben koncentráljuk a multivitamin gyerekeknek kulcsszóra, és kifejezetten a nekik szóló palettáról válogassunk, illetve az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget soha ne lépjük túl! Ezek a vitaminok a gyermekek ízvilágához illeszkedő változatokban léteznek, így nem egy nehézség, hanem egy öröm lesz számukra, amikor megkapják a napi adagjukat. A szülők pedig megnyugodhatnak, hisz mindent biztosítottak gyermekük fejlődéséhez.

Megosztás
Tegek: multivitamin