Kategóriák: EsztergomHírek

Szent Gellért-díjat kaptak a Mindszenty iskola pedagógusai

Június 17-én tartották meg a budapesti a Szent István-bazilikában az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye oktatási intézményeinek tanév végi hálaadó szentmiséjét. Az eseményen az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda hat pedagógusa is Szent Gellért-díjban részesült – írja a Magyar Kurír.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye oktatási intézményeiben tanító több száz pedagógus adott hálát az elmúlt tanévért a Szent István-bazilikában, a járványügyi szabályok szigorú megtartásával. Gyetván Gábor, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság (EKIF) főigazgatójának meghívására Erdő Péter bíboros, prímás volt a Te Deum főcelebránsa.

Az esztergom-budapesti érsek az evangéliumot követő homíliájában arról beszélt, hogy: „Nem tudjuk, hogy a Gondviselés miért rendezte így, de az iskolákban, a szervezett oktatás terén különleges küldetést kell teljesítenünk.”

Erdő Péter természetesen az idei évben megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal (NEK) kapcsolatban is kifejtette gondolatait, majd a szentmise végén Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) főtitkára ismertette, hogy célegyenesbe érkeztek az előkészületek.

A szentmise keretében Gyetván Gábor EKIF-főigazgató felkérésére Erdő Péter bíboros díjakat adott át. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye legrangosabb pedagógiai elismerését, a Knauz Nándor-díjat Sédyné Esztergár Klára, az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója, valamint Endrédi Józsefné, a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégium igazgatója kapta meg.

Az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskolából és Óvodából Bátori Bernadett, Maier-Kránitzné Blaumann Ágnes, Újpesti Gizella, Liptákné Csörnök Judit, Bagóné Toldi Györgyi, valamint Espasa-Sancho Ramon igazgató is Szent Gellért-díj arany fokozatában részesült.

Forrás: Magyar Kurír/Körössy László/hidlap.hu
Fotók: Magyar Kurír/Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Facebook oldala

Megosztás