Kategóriák: DorogHírek

Megújult a dorogi művelődési ház színházterme

A dorogi színházterem felújítása során, többek között kicserélték a mintegy 40 éves széksorokat.

Szabó-Berghauer Zoltán, a Dorog Város Művelődési Ház és Könyvtár főigazgatója elmondta, hogy a dorogi önkormányzat támogatásából újult meg a dorogi színház nézőtere. A felújítás során lecsiszolták és lelakkozták a parkettát, kicserélték a széksorokat, új függönyöket és szőnyegeket vásároltak. Hozzátette: a felújítás még nem ért teljesen a végéhez, hiszen az utómunkálatok jelenleg is zajlanak.

A színháztermet az Eucharisztikus Világkongresszus dorogi eseményei miatt újították fel, amit idén tartottak volna meg, de a rendezvénysorozatot a koronavírus miatt 2021-re halasztották el. A művelődési házat 1923-28. között építették, azóta pedig több felújítást is végeztek rajta, a színháztermet például utoljára 1981-ben újították fel. A terem 370 fő befogadására képes, ami által a térség legnagyobb színháza – tudtuk meg Zoltántól.

A széksorok színe összhangban van a Haranghy Jenő által készített szekko-sorozattal, amely a színháztermet díszíti.

Fontos megemlíteni, hogy 2020. november 3-án összevonták Dorog város kulturális intézményeit, amelynek az élére a könyvtár igazgatóját, Szabó-Berghauer Zoltánt nevezték ki. „A munkatársaimmal együtt úgy látjuk, hogy az összevonással könnyebben és szervezetteben működhet a jövőben a kulturális élet Dorogon, hiszen az összevonásnak gyakorlati előnyei is vannak, mint például az átláthatóság és a hatékonyság” – tette hozzá a főigazgató. Az egyesített intézmény a művelődési ház, a könyvtár, a Reimann-miniverzum és a bányász emlékház összevonásával jött létre.

A 13 millió téglából épült, 23 méter magas művelődési házra további megújulás vár, hiszen a régi mozi helyén megkezdődik a négysávos tekepálya kialakítása.

Megosztás