Kategóriák: Hírek

Pihenőhelyet adtak át Süttő-Alsóvadácson

Ünnepélyes keretek között, szalagátvágással és faültetéssel adták át október 9-én, pénteken az erdő mélyén található süttő-alsóvadácsi közjóléti turisztikai fogadópontot és kiállítóteret.

Az átadón pohárköszöntőt mondó Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy a megyei önkormányzat is kiemelt figyelmet fordít a turizmusra, amit igazol, hogy az elmúlt időszakban a TOP-pályázatok révén közel 3 milliárd forintot sikerült turisztikai fejlesztésekre fordítani. – Fontos, hogy a megyénkbe látogató turistákat több napon át itt tudjuk tartani. Állandó telt házat, sok vendéget és sok turistát kívánok! – mondta az alelnök.

Szalay László a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója bemutatta a 10 szálláshelyet adó létesítményt, amely a szomszédságában lévő panzióval együtt 34 vendéget tud fogadni, kiszolgálva a természetjárókat, bringásokat, a kikapcsolódni vágyó családokat. A Gerecse látnivalói többnapos programot kínálnak.

A rendezvényen beszédet mondott Szentpéteri Sándor, a fejlesztést támogató Agrárminisztérium helyettes államtitkára, Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és Dr. Völner Pál államtitkár a térség országgyűlési képviselője. Utóbbi felhívta a figyelmet, hogy az ország nehézségei közepette az ilyen belső, saját fejlesztések a belföldi turizmus erősítését is szolgálják.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat