Kategóriák: DorogHírek

Kertmozi a Kacsában

A Dorogi Utazómozi a magyar humor napján, június 25-én, csütörtökön 21.15-től kabaréműsorokat vetít a szabadtéri Kacsa Kocsmában.

Az est során Hofi Géza egy nagyszerű műsorát tekinthetjük meg, amit Markos Nádas válogatás követ majd. Egyébként június 22-én, hétfőn 21.15-kor is lesz már vetítés, akkor az 1992-es „Sose halunk meg” című magyar filmvígjáték kerül a terítékre.

Wenczel Norberttől megtudtuk, hogy korábban már voltak próbavetítések, amik jól sikerültek, tervei szerint pedig a kertmoziban hétfőnként és csütörtökönként tervez vetítéseket. De mivel kertmoziról van szó, az időjárás bármikor közbeszólhat. Megtudtuk azt is, hogy az MPLC-től rengeteg film vetítésére kapta meg az engedélyt, úgyhogy a nyár folyamán igazi nagy klasszikusokkal is találkozhatunk a Kacsában.

A magyar humor napjáról: 2008 óta június 25-én, Karinthy Frigyes születésnapján ünnepli a hazai színházi szakma és a közélet a magyar humor napját. Az eredeti ötlet szerint a humor világnapját a föld összes országában ünnepelték volna, de ezt a kezdeményezést az UNESCO elutasította, így a kezdeményezés hazai keretek között valósult meg.

A vetítésekre a belépőjegy ára 1.000 Ft/fő.

Megosztás