Kategóriák: EsztergomHírek

A Magyar Suzuki Zrt. tájékoztatása

Megkerestük a Magyar Suzuki Zrt.-t, hogy a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében milyen változásokat vezetnek be esztergomi gyáregységükben.

Megkeresésünkre a következő válasz érkezett, melyet változatlanul közlünk:

„A jelenlegi járványügyi helyzet és ennek következtében a magyar valamint a külföldi kormányzati döntések vállalatunk számára is új helyzetet teremtettek.

A Magyar Suzuki Zrt.-nél megalakult egy operatív törzs, amely folyamatosan azon dolgozik, hogy a munkatársaink egészségének védelmében – a körülmények függvényében – minden szükséges intézkedést meghozzon, illetve a gazdasági veszteségeket minimalizálja. Konkrétumokról később tudunk tájékoztatást nyújtani.

Vállalatunk számos biztonsági intézkedést bevezetett munkatársaink egészségének megőrzése érdekében.

Márciustól töröltünk minden külföldi üzleti utat, illetve olyan találkozót, amelyben más országból érkező partner is érintett lenne. Külföldi üzleti partnereink nem léphetnek be a gyár területére. A belföldi üzleti partnereink csak akkor jöhetnek be, ha a látogatást megelőző két hétben nem jártak más országban. Erről az érkezőknek nyilatkozatot is kell tenniük. Ezen felül igyekszünk az üzleti partnereinkkel történő személyes találkozók számát minimalizálni. Arra ösztönözzük kollégáinkat, hogy telefonon vagy online intézzék a megbeszéléseiket. Azok a munkatársaink, akik külföldön jártak, hazaérkezésüket követően maszkot kellett viselniük 2 héten át. Arra kérjük munkavállalóinkat, fontolják meg a magáncélú külföldi utakat. Amennyiben valaki mégis elutazik, úgy a hazaérkezését követő két hétben a munkahelyen maszkot kell viselnie.

Vállalatunk területén eddig is lehetőséget biztosítottunk kézfertőtlenítésre munkatársaink számára. A megszokott pontokon kívül számos további helyen is elérhetővé tettük az antibakteriális kézfertőtlenítést. Külön felhívjuk a figyelmet a gyakori kézmosás fontosságára, valamint a megfelelő kézfertőtlenítési gyakorlatra.”

Megosztás