Négyszázmillió forint kárt okozott 43 sértettnek

Öt év alatt mintegy négyszázmillió forint kárt okozott 43 sértettnek az a férfi, aki befektetési lehetőséget kínált, viszont a kölcsönök visszafizetése nem állt szándékában.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben indítványozta a már négy hónapja letartóztatásban lévő férfi kényszerintézkedésének újabb két hónappal történő meghosszabbítását.

A letartóztatás korábbi hosszabbításáról a http://az-ugyeszseg-inditvanyozza-a-befektetesi-csalo-ferfi-letartoztatasanak-meghosszazbbitasat/ oldalon adott ki sajtóközleményt az ügyészség.

Az indítvány szerint a férfi 2014. augusztusa és 2019. közötti időben, mint befektetésekkel foglalkozó cég képviselője, negyvenhárom sértettnek kedvező befektetési lehetőséget kínált, rövid határidővel és kedvező hozammal. A sértettek nem vállalták ugyan a pénzük befektetésével felmerülő kockázatot, azonban az elkövető javaslatára kölcsönszerződések alapján különböző összegeket adtak át az elkövetőnek, akinek sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt a kölcsönök visszafizetésére.

A csaló férfi a negyvenhárom sértett közül egy kisbéri férfinak ötvenöt millió forint, egy kisbéri nőnek harminchét millió hétszázötvenezer forint, egy budapesti sértettnek harmincöt millió forint, egy komáromi férfinak tizenöt millió forint kárt okozott.

A negyvenhárom sértettnek okozott kár megközelíti a négyszázmillió forintot.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását 2019. november 14. napján rendelte el, ennek határidejét legutóbb 2020. március 14. napjáig meghosszabbította, mert megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, továbbá szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Az ügyészség újabb indítványt tett a letartóztatás határidejének kettő hónappal történő meghosszabbítására, mert a kényszerintézkedés okai változatlanul fennállnak.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás