Kategóriák: CsolnokHírek

Tavasszal állíthatják helyre a beszakadt csolnoki közúti hidat

Várhatóan idén tavasszal elkezdődhet az 1106-os út csolnoki szakaszán található, beszakadt áteresznek a javítása – válaszolta a hidlap.hu megkeresésére a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya.

Csolnokon, az autószerelő üzem melletti kanyarban található az a közúti kishíd (amire a cikkben átereszként hivatkozunk) melynek termelőszövetkezet felőli oldalán található sávjában megsüllyedt az útburkolat. A közút szakemberei el is kerítették a sérült útszakaszt, az akadályra azóta tábla is figyelmezteti a közlekedőket. A korlát például már hónapokkal ezelőtt beleszakadt az árokba, így a lakosok jogosan érdeklődnek arról, hogy mikor állítják helyre a hidat.

Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető a hidlap.hu-nak elmondta, hogy az átereszt szerepeltették a halaszthatatlan beavatkozást igénylő létesítmények listáján, így külső vállalkozó bevonásával hamarosan elkezdődhet a helyreállítást. Ugyanakkor leszögezte azt is, hogy a javításig sérült szakasz állapotát folyamatosan nyomon követik.

A főút csolnoki, belterületi szakaszának felújítása sem került le a napirendről. Még 2018 végén a Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a Magyar Falu Program keretében 1740 méter hosszúságban új burkolattal látják el a 3+500 és az 5+240 kilométerszelvények közötti utat. Ez a beruházás is még az idén megvalósulhat.

Fotó, forrás: hidlap.hu

Megosztás