Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Csavarokkal tömött virslivel öltek meg egy kutyát Dorogon

Csavarokkal teleszurkált virsli miatt pusztult el egy kutya Dorogon. Az állat borzasztó kínokat élt át. Az ismeretlen elkövető az egyik utca kertjeibe dobálta be a veszélyes falatokat. A lakók közül többen feljelentést tettek – számolt be az esetről az ATV.

Az eset Dorogon a Petőfi telepen történt, ahol valaki bútorcsavarokkal teleszúrkált virsli darabokkal szórta tele a kerteket. Silver a 8 éves malamut, megette mindet, nem sokkal később rosszul lett. Gazdái azt hitték, hogy egy korábbi betegsége újult ki, eszükbe sem jutott, hogy valaki szándékosan bántotta.

„A kutya kedvetlen volt, nem nagyon bírt felállni, tehát húzta magát, és aztán elkezdett maga alá csinálni, hányt és először az ételt hányta ki, utána már csak vizet ivott, tehát nem is evett és a hányadékban, már vér is volt.” – nyilatkozta Piros János az ATV-nek.

„Nagyon-nagyon szenvedett a kutya, olyan fájdalmai voltak, hogy már nem bírt fölállni… Már maga alá vizelt… Már hozzá sem lehetett érni, mert látszott rajta, hogy fáj mindene. Végül el kellett altatni” – mondta sírva a férfi felesége.

Cleo szerencsésebb volt. Bár megműtötték, de élve megúszta a történteket. A röntgen felvételén jól kivehető a két hegyes csavar. Csak a szerencsén múlt, hogy nem szúrták át a beleit vagy a gyomrát. A gazdája elmondta, hogy mi történt, de kérte, hogy ne legyen felismerhető: „A szomszédok mondták, hogy olyan virsliket találtak az udvarban, amelyekben szegek vannak benne. Mivel az udvarban nem találtuk meg, elvittük orvoshoz, az orvos látta, hogy igen a kutya megette ezt a virslit, benne vannak a szegek, utána jött az, hogy műtét. Na most ez nekem durván 70 ezer forintomba került, hogy a kutyát megmentsük.”

Az utcabelieket nagyon felháborították a történtek, többen feljelentést tettek, hétfőn viszik a kamerafelvételeket a rendőrségre. A lakók csak találgatják, hogy ki és miért támadta meg a kutyákat.

„Most arra nem dobálhatták ki, hogy kimennek az útra a kutyák, mert nem mennek ki. Az én feltételezésem az, hogy a kutyák megegyék, ne legyen kutya. Ezt olyan csinálhatja, aki lopni jár… és a kutyákat ezáltal eltávolítani.” – vélekedett egy idős helyi lakos.

A jelenlegi szabályozás szerint állatkínzásért két év börtön adható, ha az elkövető különös szenvedést okoz az állatnak, mint ebben az esetben, akkor három évre is lecsukhatják.

Az ATV felvétele:

 

Forrás: atv.hu
Fotó: P. János

Megosztás