Kategóriák: DorogHírek

Közmeghallgatást tartottak Dorogon

November 28-án, közmeghallgatást tartottak a dorogi városháza dísztermében. Az esemény során ismertették az idei fejlesztéseket, a kulturális és sporteseményeket, valamint a jövőbeni beruházásokat.

Dr. Tittmann János ismertette a stadionfelújítással kapcsolatos levelét, melyet néhány hete küldött el a MLSZ-nek. A levélben indokolatlannak tartotta a stadionfelújítás során előírt vízelvezetési és fűtési rendszer kiépítésére vonatkozó követelményeket, illetve a fűtési rendszer üzemeltetésével kapcsolatban aggodalmát fejezte ki.

Megjegyzés: A fűtési rendszerrel kapcsolatban egy Facebook szavazást indítottunk, mivel a december 4-ei kupameccs a fagyott talaj miatt maradt el. Megkérdeztük a lakosságot, hogy szerintük szükséges-e a fűtési rendszert kiépíteni. Egy nap alatt 341 szavazat érkezett, a szavazók 71%-a pedig a polgármester álláspontját támogatja, azaz nem szeretnék, hogy fűtési rendszert építsenek ki a labdarúgó stadionban.

Mobileszközön a szavazás nem jelenik meg, helyette kép:

A közmeghallgatáson elhangzott az is, hogy az elmúlt években óriási mennyiségű pályázati forráshoz jutott a város, melyekből több intézmény is megújult. Viszont arra is figyelni kell, hogy egy 12 ezer fős kisváros milyen intézményrendszert tud fenntartani, működtetni és ennek a fejlesztéspolitikának és a város igényeinek szükségleteit nagyon alaposan elemezni kell majd.

A lakosság többek között a Köztársaság út felújításáról érdeklődött. Elhangzott, hogy a NIF Zrt. beruházásában valósul majd meg a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepénél, az Esztergomi úton létesítendő körforgalom, viszont ez várhatóan csak 2020 nyarára készül majd el. A Köztársaság út felújítása pedig, a körforgalom és az átmenő forgalmat elvezető út megépülése után valósulhat meg.

Szó esett még a Kenyérmezői-patak belterületi szakaszának revitalizációjának tervezéséről, illetve a városban található hulladékedények bővítéséről. De kitértek a Mária utca felújítására is.

A polgármester úr a Reimann Bányászati Miniverzum kapcsán elmondta, hogy sokaknak beindult a fantáziája, ezek kezelésére egy szakavatott társaság fog vállalkozni, így a közeljövőben majd bővülhet az intézmény tárlata, funkciója. Mindemellett méltatta a megyei önkormányzat megyei identitást célzó pályázatát, melynek célkitűzése az, hogy egymástól távolabb eső települések kapcsolatokat alakíthatnak ki egymással.

A rendezvényen a játszóterek felújításáról is szó esett. A Borbála-lakótelep mellett új játszótér épült, melynek környékét a BEBTE és a Civilek a Fejlődő Városért Egyesület parkosította nemrégiben. A jövőben pedig a Jubileum téri játszótér újulhat meg.

A közmeghallgatáson Kovács Sándor, az Élhető Városért Egyesület alelnöke egy öt kérdésből álló programcsomagot ismertetett. A program első pontjaként a klímavédelmi stratégia kialakítását szorgalmazta. Második pontban egy városi mobilapplikációs rendszer létrehozását kérte, ahol egyszerűen és gyorsan a városüzemeltetés felé lehet bejelentéseket tenni. A harmadik pont a városi utak, járdák felújításáról szólt. A negyedik a buszmegállók eső elleni védelméről, illetve a buszöblök kialakításáról. Az ötödik pedig az utcai szemetesek bővítéséről. Ezekről a pontokról tárgyaltak hosszasan a jelenlévők.

Borítókép: Dorog Város Önkormányzata

Megosztás