Kategóriák: HírekSport

Pónya Sára megkezdte a biatlon szezont és már a vb-re készül

A pilismaróti Pónya Sárával beszélgettünk, aki idén februárban, 19 évesen kijutott a Biatlon Európa-bajnokságra. Sára most a szezon első versenyén vett részt Norvégiában.

Ezúttal milyen versenyen vettél részt?

November 25. és december 2. között rendezték meg a norvégiai Sjusjoen-ben a Biatlon IBU kupát. Ez a szezon első versenye volt, ahol megfelelő eredményeket értem el. Az első nap 74. a második nap pedig 64. helyen végeztem. Ami még érdekesség, hogy csak négy helyezett hiányzott ahhoz, hogy bekerüljek az „üldözőbe”.

Mi a célod az idei szezonban?

A cél az, hogy kijussak a világbajnokságra és ahhoz az kell, hogy átlagosan 180 pont alatt teljesítsek, vagy legalább egyszer 150 pont alatt kell futnom. Ezen a versenyen az első napon 179,23 pontot szereztem a sífutással, a második napon pedig 166,45-öt. Ez azt jelenti, hogy már csak egyszer kell 180 körüli pontot futni, ezzel kvalifikálhatom magam a világbajnokságra.

Mennyire érzed magad felkészültnek?

Teljes mértékben. Habár idén ősztől egyetemre járok, egyéni tanrendben tanulok, így nem kell mindig bejárnom és ezáltal sok energiát tudok fektetni az edzésekbe. Amit még fontos megjegyeznem, hogy idén a felkészülést májustól kezdtem el, tavaly viszont csak ősszel szálltam be a csapathoz, így elmondhatom, hogy sokkal felkészültebb vagyok, mint az előző szezonban.

Milyen versenyeken veszel részt a közeljövőben?

December 9. és 15. között az olaszországi Ridnaun-Val Ridanna-ban rendeznek IBU kupát, majd december 16. és 21. között az ausztriai Obertilliach-ban.

A világbajnokságot mikor rendezik meg és mennyi esélyt látsz a kijutásra?

A 2020-as világbajnokságot február 12. és 23. között az olaszországi Antholz-Anterselva-ban rendezik meg. Szinte biztos vagyok benne, hogy kijutok. Elég már az is, ha csak 195 pontot futok a következő versenyeken.

A biatlon versenyei és eredményei itt tekinthetők meg: https://biathlonresults.com/

Lehoczki Dávid

Megosztás