Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Sebességméréssel próbálják a közlekedőket óvatosságra inteni

Dorogon a Köztársaság út és a Wesselényi Miklós utca kereszteződésében továbbra is sok baleset történik, hiába intézkedett már korábban az önkormányzat is.

Idén júniusban veszélyes útkanyarulatra figyelmeztető jeleket festettek fel a Köztársaság út veszélyes útszakaszára. Sajnos sok esetben az autósok ezt sem vették figyelembe, ezért az önkormányzat nemrégiben 30-as táblákat helyezett el az adott útszakaszon.

Habár a balesetek száma csökkenő tendenciát mutat, továbbra is a veszélyes útkanyarulatot sokan nem megfelelő sebességgel közelítik meg. A rendőrség szeretné, hogy a közlekedésben résztvevők végre óvatosan vezessenek, ezért múlt hét péntektől sebességellenőrző akciót vezettek be.

Sztána Gergely rendőr főtörzsőrmester a dorogimedence.hu-nak elmondta, hogy rendszeresen fogják ellenőrizni a közlekedőket ezen az útszakaszon a nap különböző időszakában. Hozzátette, hogy ebben az évben három olyan baleset történt itt, amelynél intézkedniük is kellett. Az utolsó baleset augusztus 18-án történt, akkor egy fő súlyosan megsérült, hatan pedig könnyebben sérültek. Sztána Gergely kiemelte azt is, hogy a péntek óta tartó akció során már számos sofőrrel szemben intézkedtek.

Reméljük, hogy végre helyreáll a közlekedési morál Dorogon és a gyorshajtók is elgondolkoznak azon, hogy a többi közlekedésben résztvevő is haza szeretne érni.

Lehoczki Dávid

Fotók: Dorogi Rendőrkapitányság