Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Dorogi ismerősétől lopott: közvetítői eljárásban teheti jóvá

Az Esztergomi Járási Ügyészség a lopás vétsége miatt indult ügyben a büntetőeljárást közvetítői eljárás lefolytatása céljából hat hónapra felfüggesztette.

Az elkövető nő 2019. július 7. napján egy dorogi lakótelepi lakásban tartózkodott a lakás férfi lakója ismerőseként. A nő helyismerettel rendelkezett a lakásban, mivel ott már nem először járt, ezért tudta, hogy  a férfi élettársa a pénzét hol tartja. A gyanúsított kihasználta a férfi ismerőse  figyelmetlenségét és azt, hogy egyedül hagyta őt a nappali szobában és ekkor a szobában lévő ruhásszekrényből az ágynemű alól ellopta a sértett 220.000,- Ft készpénzét azért, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa.

A gyanúsított az ellopott pénzből  80.000,-Ft-ot tartozásai kiegyenlítésére fordított. A büntetőeljárás során az elkövető nő önként átadott 140.000-Ft-ot amit a nyomozó hatóság lefoglalt és a sértettnek kiadott, így a sértett kára ennyivel megtérült.

A lopási kár fennmaradó részét az elkövetőnek közvetítői eljárásban van módja megtéríteni, illetve  a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátenni.

Amennyiben az elkövető a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóváteszi a közvetítői eljárásban, az ügyészség a büntetőeljárást tevékeny megbánás okából megszünteti.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó