Kategóriák: DorogHírekSport

Szurkolói ankétot tartottak a kézilabdások

Szurkolói ankétot rendezett a Dorogi ESE női kézilabda szakosztálya múlt héten az Intézmények Házában.

Vigh Attila, az egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd bemutatta az új játékosokat. Balogh Vivien Kispestről érkezett és visszatérő játékosnak mondható, hiszen néhány éve kettős játékengedéllyel már játszott a Dorog színeiben. Vivien átlövő poszton fogja a klubot erősíteni. Sütő Sára szintén azon játékosok közé sorolható, aki már játszott Dorogon, ő jobbszélre érkezett az Inárcs-Örkény KC csapatából. Új játékosunk, Pompor Anikó a kaput fogja védeni az ellenfél góljaitól. Mindemellett egy kettős igazolású játékos is érkezett Dorogra, Kiss Virág, ő irányító poszton fog segíteni és a fehérvártól kérték kölcsön.

Bona Gábor Gergő edző – aki már 10 éve felel a szakmai munkáért – elmondta, hogy az NB I/B csoport, ahol a dorogiak is játszanak, Európában a 10. legerősebb bajnokság, amire azért lehetünk rendkívül büszkék, mert idén már a második szezonunkat kezdhetjük ebben a bajnokságban. Hozzátette, hogy július közepén kezdődött el a felkészítés, melynek során 60 edzést tartottunk, köztük 12 edzőmérkőzést. Kiemelte, hogy az edzések során elég komoly munkát végeztek és ennek a fizikai része Gula Gabriellának köszönhető, aki a csapat erőnléti edzője is.

Gula Gabriella elmondta, hogy a 7 hetes nyári felkészülés elég jól sikerült, a tavalyi évhez hasonlóan vegyes felkészülést alkalmaztak, melynek során párhuzamosan terhelték a csapatot a fizikális és a taktikai területen.

Vigh Attila elmondta, hogy a klub folyamatosan próbál építkezni, hiszen az NB I/B csoportban a játékosok és a szakmai munka mellett a menedzsment és a finanszírozási elvárások is magasabbak. Ezért a háttérben folyamatosan azon dolgozunk, hogy a nívós klub biztos támogatása is megvalósuljon – tette hozzá. A klubnak egyébként a városi támogatás mellett a TAO is a segítségére van, de az egyesület fennmaradásához a közeljövőben szükséges lesz szponzorokat is találni. Az ilyen támogatási formák mellett akciókat is szerveznek, mellyel segítik a klub fennmaradását, ilyen például a mostani szurkolói bérlet értékesítése is. Vigh Attila kiemelte, hogy szeretnénk egy új környezettudatos arculatot is felépíteni, amivel nagyobb támogatói segítséget is kaphatunk. Végezetül reményét fejezte ki abban, hogy a szurkolótábor is nőni fog, hiszen a másodvonalon már olyan tempóban játszanak a csapatok, amely élvezetet jelent a kézilabda iránt érdeklődőknek.

Lehoczki Dávid