Hetvenezret vett le barátja számlájáról

A Tatabányai Járási Ügyészség azért nyújtott be vádiratot egy esztergomi férfival szemben, mert  a barátja bankkártyáját jogtalanul megszerezte, és jogtalanul használta az alábbiak szerint.

A vádlott 2018. július 7. napján a délutáni – esti órákban sértettel italozott, aminek során a vádlott által használt esztergomi lakásban tartózkodtak, és többször jártak boltban is együtt, a sértett bankkártyáját használva az egyes termékek vételárának a kiegyenlítésére.

A vádlott 2018. július 7. napján ismeretlen módon jogosulatlanul megszerezte sértett bankkártyáját, és mialatt a sértett a lakásban tartózkodott,  a sértett tudta nélkül azzal 21 óra 12 perc és 21 óra 18 perc között egy esztergomi bankjegykiadó automatából hat részletben, összesen 70.000 forint készpénzt vett fel, majd a bankkártyát ismeretlen helyen hagyta és hazatért.

A bankkártya – figyelemmel a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény rendelkezéseire – a Btk. 459. § (1) bekezdésének 20. pontja szerint elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköznek minősül.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre, valamint 70.000,- Ft vagyonelkobzásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó