Vádat emeltek a visszaeső kábítószeres ellen

Az Esztergomi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat egy olyan, letartóztatásban lévő esztergomi férfival szemben, aki korábban már ugyanilyen bűncselekmény miatt felelősségre vonásra került.

A vádlott 2019. január 29. napján 17 óra 45 percet megelőzően Esztergom területén belül ismeretlen személytől összesen 911,88 gramm súlyú marihuánát szerzett meg, melyet a használatában álló gépkocsi jobb első ülése mögé rejtett el. Ezen kívül a vádlott 2019. január 30. napja előtt megszerzett és esztergomi otthonában a lakás konyhai hűtőszekrényében tárolt 2 db citromsárga színű, spongyabob mintázatú ecstasy tablettát, valamint a vádlott esztergomi munkahelyén 2 tasakban tárolt további 184,10 gramm súlyú marihuánát.

A vádlott által birtokolt összes kábítószer tiszta hatóanyag tartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A rendőrség a nyomozás során valamennyi kábítószert lefoglalta a vádlottól.

A férfival szemben korábban, szintén jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt 5 év 2 hónap fegyházbüntetést szabott ki a bíróság, melyből a vádlott 2013. december 4. napján szabadult.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben 7 év 6 hónap középmértékhez közelítő tartamú, fegyház fokozatú szabadságvesztést szabjon ki, és a vádlottat tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint a lefoglalt kábítószer kobozza el.

Ezen túlmenően az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a járásbíróság a vádlott letartóztatását az elsőfokú tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig tartsa fenn, tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a bűnismétlés veszélye.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó