Kategóriák: Hírek

Az esztergomi vasútvonalon megnőtt a menetidő

Felsővezeték meghibásodása miatt megállt a vonatközlekedés a Budapest-Esztergom vasútvonalon!
Frissítés 5: július 17-én 15:45 órakor: Solymár állomásnál szerda délután fél négyre helyreállították a felsővezetéket. Ennek köszönhetően az Óbuda–Solymár–Pilisvörösvár közötti szakaszon mindkét vágányon közlekednek a vonatok. Az esztergomi vonalon fokozatosan áll helyre a vonatközlekedés.

Frissítés 4: Az Óbuda–Solymár–Pilisvörösvár vonalszakaszon 14:10 órakor az egyik vágányon újraindult a vonatközlekedés. Az esztergomi vonal teljes vonalán közlekednek a vonatok. A műszaki hiba miatt azonban szerdán még hosszabb menetidőre kell számítani.

Frissítés 3: A Budapest–Esztergom vonalon 12 órától felsővezetéki zárlat okoz gondot a vasúti közlekedésben. Egy ideig az esztergomi vonal teljes hosszán szünetelt a vonatközlekedés, majd Pilisvörösvár és Esztergom között újraindultak a vonatok 12:45-kor. Solymárnál azonban a váltókörzetben fa dőlt a felsővezetékre, emiatt Solymár és Pilisvörösvár között nem közlekedhetnek a vonatok. A vonatok menetideje jelentősen, egy-másfél órával is meghosszabbodik. A MÁV-START az utasok elszállítása érdekében azt tervezi, és szervezi, hogy Budapest és Solymár között desiró motorvonatokat állít forgalomba, míg Solymár és Pilisvörösvár között pótlóbuszok szállítanák az utasokat. A korlátozás várhatóan 17 óráig lesz érvényben. A műszaki szakemberek folyamatosan dolgoznak a vezeték helyreállításán, a zárlat megszüntetésen.
Frissítés 2: Solymárnál a váltókörzetben ez Esztergomból Budapestre tartó vonat megállt, mert egy bedőlt fa van a felsővezetéken. Pilisvörösvár és Solymár vonalszakaszon ismét leállt a vonatközlekedés. A menetidő az esztergomi vonalon már 60-80 perccel is hosszabb lehet.

Frissítés 1: A műszaki szakemberek megtalálták a hibát, Solymár és Pilisvörösvár között az egyik vágány fölötti vezeték zárlatos. Újraindult a vonatközlekedés az esztergomi vonalon.


Előzmény: Rákosrendező és Esztergom között tartós felsővezetéki zárlat miatt nem közlekednek a vonatok. A Budapest-Esztergom vonalon jelentősen megnő a vonatok menetideje. 

MÁVINFORM

Solymáron várakozó utasok:

Megosztás