Kategóriák: EsztergomHírekSport

Több százan álltak rajthoz a Teliholdfutamon

Július 13-án, szombat este 10 órakor rendezte meg az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület a Garmin Teliholdfutamot.

A rajt az esztergomi Kis-Duna sétányról indult, az esős idő ellenére pedig több mint 400 versenyző vett részt a 4, vagy 10 km-es távon. Habár a fejlámpákkal felszerelt versenyzők a felhőktől nem látták a Holdat, így is hangulatos és emlékezetes eseményen vehettek részt.

A 13. alkalommal megrendezett futás részben új nyomvonalon haladt. A Kis-Duna sétány után a Mindszenty tér, majd a Keresztény Múzeum irányába futottak fel a sportolók a bazilikához. Mindkét táv érintette a várhegyet, ugyanakkor a 4 kilométeresek a kerékpáros úton a Fűzfa utcánál, a 10 kilométeresek pedig a szennyvíztelep közelében fordultak vissza.

A 4 km-es versenytávot összesen 191-en teljesítették. Az abszolút győztes Bognár Bulcsu lett, aki 14 perc 41 másodperc alatt teljesítette a futamot. A legjobb tizenötbe egy hölgy, Sőregi Ági jutott be, aki 19 perc 4 másodperces idővel a hölgyeknél első helyen végzett. A 10 kilométeres távot 237-en teljesítették, melyen Bognár Domonkos ért be elsőként, aki 33 perc 30 másodperc alatt járta meg az útvonalat. A hölgyek közül elsőként Horn Zsanett haladt át a célvonalon, aki 44:09-es időt futott.

Eredmények>>

Megosztás