Kategóriák: HírekKék hírek

Nagysápi buliban balhézott: pénzbűntetéssel megúszhatja

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy nagysápi férfival szemben, aki egy csűr melletti földúton a korábbi barátját megütötte, majd egy gépkocsi motorháztetejére ugrott.

Egy nagysápi ingatlan területén  2019. április 27-én este születésnapi ünnepségen vett részt legalább 30 ember, köztük a vádlott. A vádlott korábbi barátjával 2019. április 28-án hajnali 2 óra körül egy földúton vitázott, ennek során a vádlott szidalmazta, ócsárolta a sértettet, aki szintén megjegyzést tett vádlottra.

A vádlott a vita során  egy alkalommal ököllel,  kis erővel arcon ütötte sértettet, aki emiatt sérülést nem szenvedett, magánindítványát nem terjesztette elő.

Ezt követően a helyszínen lévő személyek a vádlottat lefogták, sértett és élettársa  egy gépjárműbe beültek, és a helyszínről távozni készültek, ezért a földúton tolatásba kezdtek. Ekkor azonban  vádlott fölugrott a gépjármű motorháztetejére, és a szélvédőt nagy erővel ököllel megütötte, amely emiatt két helyen berepedt.

A rongálással okozott kár 67.000,- Ft, amely megtérült, mivel vádlott a sértettnek a javítási költséget kifizette.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó