Kategóriák: EsztergomHírek

Elismerő oklevélben részesült az esztergomi kórház

Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként miniszteri elismerő oklevélben részesült az esztergomi Vaszary Kolos Kórház Traumatológiai Osztálya. A kitüntetést Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adományozta az intézménynek.

A július 1-jén az Emberi Erőforrások Minisztériumában megtartott Semmelweis-napi ünnepségen a Széchenyi-díjas magyar onkológus elmondta, hogy ezen a jeles napon egy olyan emberre emlékezünk, akit az emberiség jótevőjeként, az anyák megmentőjeként és az orvostudomány Luther Mártonjaként tartanak számon.

A beszédek után Prof. Dr. Kásler Miklós, az ünnepségen Semmelweis-díjat adott át Kollár Lajosnak, a Pécsi Tudományegyetem Központi Érsebészeti Klinika egyetemi tanárának, professzor emeritusának. Batthyány-Strattmann László-díjban tizennégyen részesültek, Pro Sanitate díjat egy orvos vehetett át. A rendezvényen harminchat miniszteri elismerő oklevelet osztottak ki: a megyéből az esztergomi intézményen kívül a tatabányai Szent Borbála Kórház Intézményi Gyógyszertár, valamint Haematológiai Osztály szakdolgozói munkacsoportjának tevékenységét ismerték el.

„Ez az elismerés szól – a Traumatológiai Osztály Munkatársain túl – minden társszakmában dolgozó Kollégának is, akik nélkül ez a magas szintű ellátás nem valósulhatna meg! Nagyon büszkék vagyunk a Vaszary Kolos Kórház valamennyi Munkatársára, akik a nehézségek ellenére is odaadással, lelkiismeretesen végzik munkájukat! Köszönjük! Szívből gratulálunk valamennyi díjazottnak!” – így köszönte meg az elismerést az esztergomi kórház a Facebook oldalán.

Forrás: MTI/Facebook

Megosztás