Dühében szétverte saját autóját

Kollégája próbálta lebeszélni a vezetésről, a részeg férfitól még az indítókulcsot is elvették Nyergesújfaluban. Dühében pedig saját autóját verte szét.

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság véstége miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki amiatti dühében, hogy elvették tőle a gépjárműve indítókulcsát, személygépkocsijához lépett, annak első szélvédőjét könyökkel betörte, a hátsó lámpáját kitörte, a hátsó csomagtartón lévő spoilert letépte, valamint több alkalommal belerúgott a személygépkocsiba, mellyel kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartást tanúsított.

A vádlott 2018. december 8. napján az esti órákban céges rendezvényen vett részt egy nyergesújfalui vendéglőben, ahova személygépkocsival érkezett. A rendezvényen a vádlott ittas állapotba került, ahonnan gépjárművel akart távozni.

A vádlott egyik kollégája megpróbálta lebeszélni a vádlottat arról, hogy gépjárműbe üljön, azonban a vádlott nem hallgatott rá. Ezért az elkövetőt a munkatársa követte, és úgy akarta megakadályozni azt, hogy a vádlott ittasan gépjárművet vezessen, hogy kivette annak kabátzsebéből a gépjármű indítókulcsát.

A vádlott emiatt dühös lett, és a saját gépjárművét úgy megrongálta, hogy az erőszakos magatartása egyben  kihívóan közösségellenes is volt, ezzel a garázdaság vétségét követte el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat  jóvátételi munka elvégzésére ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség