Kategóriák: DorogHírekSport

Egy dorogi lányt üdvözölhetünk az MKSZ Elit Programban

A Magyar Kézilabda Szövetség által elindított MKSZ Elit Programba az ország legtehetségesebb fiatal kézilabdázói kerültek be, köztük egy dorogi lány is, Kovács Anikó.

Komoly elismerést jelent az Akadémia számára, hogy a legjobb 15 lány, illetve 15 fiú játékos közé 11 NEKA-növendéket választottak be, akik ünnepélyes körülmények között aláírták az együttműködési megállapodást.

Az ösztöndíj-rendszerrel egybekötött program célja, hogy a legjobbaknak kiemelt szakmai és sportegészségügyi támogatást nyújtson, külön felmérések és tesztek segítségével folyamatosan nyomon kövesse a tehetségek fejlődését.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia közül Bánhidi Barbara, Herczeg Lili, Kajdon Blanka, Vámos Petra, Mlinkó Zsófia, Kovács Anikó, míg a fiúknál Bálint Bence, Győri Kristóf, Kovács Dominik, Tóth Péter és Ilic Zoran tagja az elit társaságnak.

Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatója az eseményen elmondta, hogy „Az Akadémia koncepciója, stratégiája és a kiváló szakembergárda garancia arra, hogy itt egyértelmű fejlődés biztosított a tehetségek részére. A programban adott egy szakmai team, amely minden oldalról megpróbálja a kiválasztott fiatalokat olyan irányba terelni, hogy a korosztályos válogatottság után a felnőtt keretben is meghatározó szerepet tudjanak betölteni”.

Sok sikert és szerencsés fejlődést kívánunk a jövőben Kovács Anikónak és a többi játékosnak!

Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
Fotó: NEKA Facebook oldala (Tompos Gábor / Lotus Seven)