Pályázati pénzből rehabilitálják az esztergom-kertvárosi lakásokat

Újabb négy sikeres pályázatot könyvelhetett el Esztergom város a napokban. A pályázat során elsőként 1 milliárd forintból a Sándor-major szociális városrehabilitációját hajtja végre az önkormányzat, majd ezt követően 300 millió forintból a társadalmi együttműködést erősítő programokat indítanak.

A leromlott városi területek rehabilitációjának keretében az Esztergom-kertvárosi Sándor-majorban (a Sátorkői út 4-6-8. szám alatt) található 35 lakás teljes körű rehabilitációja valósul majd meg. A Sándor-majori lakások alapinfrastruktúra fejlesztése és korszerűsítése, teljes körű felújítása mellett közösségi mintakert és játszótér kialakítása is szerepel a projektben.

Az első ütemben a Sátorkő u. 6-8. szám alatti ingatlanok korszerűsítése történik meg, míg a második ütemben a Sátorkő u. 4. A három házsor teljes körű rehabilitációjával párhuzamosan indulnak el a társadalmi együttműködést erősítő komplex programok is. Az önkormányzat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel konzorciumban és számos segítő szervezet bevonásával valósítja meg (tervezetten) 36 hónap alatt a projekteket.

A Központi Statisztikai Hivatal a 2011-es népszámlálás adatai alapján a Sándor-majort szegregátumként határolta le, ahol a 2015-ös felmérések szerint közel 130 fő él. 

Forrás: esztergom.hu/dorogimedence.hu
Fotó: maps.google.com