Identitás-fejlesztésre nyertek pénzt térségünk települései

A megyénkben megvalósuló, nyertes helyi identitás pályázatok részleteiről és célkitűzéseiről tartottak sajtótájékoztatót a bajóti művelődési házban július 23-án, hétfőn – írja Dorog város a honlapján.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, köztük a nyertes települések polgármestereit, képviselőit (Nyergesújfalu, Bajót, Tát, Esztergom, Dorog, Piliscsév, Kesztölc, Csolnok).

A kistérségbe az önazonosságtudat erősítésére, különböző programok megvalósítására a TOP-pályázatnak köszönhetően több mint 153 millió forint érkezik – mondta Popovics György. Dorog 54, Nyergesújfalu 44, Esztergom 55 millió forintot fordíthat helyi identitás-fejlesztésre.

Dorog Város Önkormányzata az Együtt a közösségfejlesztéséért – Dorogon és térségében című projektjével nyert. Mint azt dr. Tittmann János polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, a projekt elsődleges célja a bányászati és nemzetiségi hagyományőrzés a civil közösségek és a lakosság minél szélesebb körének bevonásával. A konzorciumi tagok – Piliscsév, Kesztölc és Csolnok – közös és egymást erősítő, vendégváró programokkal készülnek a következő 3 évben. A pályázat megvalósítása során kiemelt figyelmet fordítanak az esélyegyenlőségre és a drogprevencióra, együttműködve a városi rendőrkapitánysággal és a családsegítő és gyermekjóléti szolgálattal.

A közösségfejlesztő programok térségünkben a szakemberek képzésével kezdődnek majd az ősz folyamán.

Fotó, forrás: dorog.hu