Kategóriák: HírekKesztölcSport

Bővült a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat

350 kilométeresre bővítette a Pilis Bike erdei kerékpáros útvonalhálózatot a Pilisi Parkerdő Zrt. Az új útvonalat június 8-án, pénteken adták át Kesztölcön.

Révész Máriusz az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is kerékpárral érkezett az eseményre, és egyben így a kibővült kerékpáros útvonalhálózatot tesztelte is körülbelül 20 km-es szakaszon (Piliscsaba-Pilisszántó-Kesztölc) – mondta el lapunknak Nyírő András a Virágzó Kesztölc Egyesület elnöke.

Révész Máriusz példaértékűnek nevezte az erdészet, a kesztölci és a piliscsévi önkormányzat, valamint a helyi civil szervezetek együttműködését. Kitért arra is, hogy a turisztikai terveik másik részeként hamarosan megépül a Kesztölc és Esztergom közötti kerékpárút – írja az MTI. A kormánybiztos hozzátette, a vízi- és kerékpáros vándortáborok állami támogatásának köszönhetően újjáéledt ez a táborozási forma. A Palócföldtől a Dunakanyarig vezető egyik útvonal végpontját is Kesztölcön alakították ki.

A családok, túrakerékpárosok, és kerékpáros sportolók számára egyaránt jó lehetőségeket kínáló szakaszok eléréséhez új „Parkolj + Bringázz!” parkolóhelyet is kialakítottak Kesztölcön, így 10-re nőtt a hálózatba kapcsolt autós megállók száma.

Az erdei kerékpáros túraútvonalakhoz Piliscsaba-Klotildligeten és Piliscséven alakítottak ki vasúti megállóhelyről induló csatlakozási pontot. Mivel mindkét vonalon kerékpárral is lehet utazni, csökkenthető az erdőket érő környezetszennyezés.

A 22 állami erdőgazdaságból 2016 áprilisában az országban elsőként a Pilisi Parkerdő területén nyíltak meg erdei kerékpáros útvonalak Pilis Bike néven. A megkezdett turisztikai fejlesztés folytatásaként 2018 áprilisában a Visegrádi-hegységben és a Pilisvörösvári-medencében 56 kilométer, lóval is végigjárható túraútvonalat alakítottak ki, valamint négy erdei szálláshely mellett nyári istállókat létesítettek.

Forrás: MTI/dorogimedence.hu
Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

Megosztás