Kategóriák: HírekKék hírek

Friss jogsival okozott balesetet Nagysáp és Bajna között

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a fiatalkorú fiúval szemben.

Az elkövető 2016 novemberében szerzett vezetői engedélyt. A fiú 2017. április 15. napján, az esti órákban, szemerkélő esőben Nagysáp felől Bajna irányába közlekedett a gépkocsijával, vele utazott egy ismerőse. Az elkövető egy jobbra ívelő kanyarban nem az út vonalvezetésének, és az időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg a járműve sebességét, ezért megcsúszott, és fékezés ellenére áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött a szabályosan közlekedő személygépkocsinak.

Az ütközés következtében a vétlen sofőr nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a balesetet követő egy év elteltével lehet nyilatkozni arról, hogy nála maradandó fogyatékosság vagy súlyos egészségromlás is bekövetkezett-e. A baleset okozója és utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A fiatalkorú fiú – aki jelenleg biztonságos közlekedésben való részvételre nem alkalmas – büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotó: illusztráció

Megosztás