Kategóriák: EsztergomHírek

Gyerekek figyelem! Pályázatot hirdet az esztergomi tűzoltóság!

Az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „Az esztergomi tűzoltók mindennapjai” címmel alkotói rajz, makett és rövidfilm pályázatot hirdet óvodások, általános iskolások és középiskolások részére az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság megalakulásának 150. évfordulója alkalmából.

A pályázatok központi témája az esztergomi tűzoltók mindennapjai – a tűzoltói hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzoltók, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel nevezhetnek a résztvevők. A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes munkáját.

A felmenő rendszerű pályázatra három kategóriában – rajz, makett, kisfilm – több korcsoportban küldhetnek be alkotásokat. Az alkotások benyújtásának határideje 2018. április 9-től 16-ig. Ami a pályázati anyagok benyújtási módját illeti: a szabadkézi rajzoknak és maketteknek eredetben, személyesen vagy postai úton kell megérkezniük az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Titkárságára (2500 Esztergom Kossuth Lajos utca 40., hétfő-csütörtök: 8-16 óra között, péntek: 8-12 óra között), kisfilm kategóriában e-mailen várják a munkákat.

Meg kell adni a pályázó nevét, életkorát (a pályázat beérkezésének napján betöltött életkort), e-mail címét és telefonos elérhetőségét. Minden rajzalkotást jeligével kell ellátni. A művek mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell.

A pályázat elbírálásának határideje: 2018. április 27. Az eredményhirdetésre május 3-án kerül sor az Esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság megalakulásának 150. évfordulója ünnepségén.

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu
Kép: baz.katasztrofavedelem.hu