Kategóriák: HírekKesztölc

Felfüggesztettet kapott a kesztölci fejszés

Mint korábban írtuk, vita következtében fejszét dobott az édesanyja felé egy kesztölci férfi. A bíróság hétfőn döntött: 8 hónap fogházbüntetést szabott ki ellene, amelynek végrehajtását két évi próbaidőre felfüggesztette.

Az Esztergomi Járásbíróság 2017. július 31-én tárgyalás mellőzésével hozott végzésével F.S. vádlottal szemben zaklatás vétsége miatt 8 hónap fogház fokozatú szabadságvesztést szabott ki, amelynek végrehajtását két évi próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a cselekményt megelőzően F.S. vádlott és édesanyja, H.J. sértett között rendszeresek a konfliktusok a vádlott italozó magatartása miatt. 2017. június 19-én az esti órákban a vádlott ittas állapotban megjelent édesanyja házánál, aki nemtetszését fejezte ki a vádlott állapota miatt. Ekkor F.S. vádlott azért, hogy édesanyját megijessze, megfenyegette, hogy megöli és agyonüti, miközben az udvaron lévő fejszét a kezébe vette, és a menekülő sértett után dobta. Az eldobott fejsze a sértett mellett ért a földre, a sértettnek sérülése nem keletkezett.

A bíróság végzése ellen nincsen helye fellebbezésnek, azonban az ügyész és a vádlott a végzés kézhezvételétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását kérhetik.

Tatabánya, 2017. augusztus 1. 
Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály

Megosztás