Kategóriák: EsztergomHírek

A munkásjáratok keserítik meg az esztergomiak életét

2012-ben született egy képviselő-testületi döntés arról, hogy az Ipari Parkban működő gyárak buszai kerüljék el a Schweidel József utcát. Sajnos hiába született döntés sok éve, a gyárak nem tartják be a szabályzást – hívja fel a figyelmet a civilhetes.net

„Az esztergomi ipari parkban működő gyárak, üzemek a Suzuki kivételével be is tartják a rendeletet. A testületi döntés óta már a második képviselő-testület irányítja Esztergomot, de valamiért félnek szólni a Suzukinak. Attól, hogy egy vállalat egy város legnagyobb iparűzési adó befizetője, szerintem ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint például Gipsz Jakab kisvállalkozóra.” – írja a C7.

A portál megkereste a Suzukit, hogy autóbuszaikkal miért nem az elkerülő útvonalon haladnak. A vállalat kommunikációs vezetője elmodta, hogy az elkerülő útvonal esetén a körforgalom mérete csak úgy tenné lehetővé az elkerülő út használatát, ha a buszok a díszkövezésre hajtanának.

Sajnos az éjszaka gyorsan haladó hangos autóbuszok a lakók nyugalmát továbbra is zavarják, a megoldás valóban az lenne, hogy a kijelölt úton haladjanak.

A teljes cikk, valamint a levelezés a témával kapcsolatban elolvasható a Civilhetes oldalán.

Fotó: Google
Forrás: civilhetes.net

 

Megosztás