Kategóriák: EsztergomHírek

Esztergomi sikerek a tűzoltó versenyen

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakmai tűzoltó versenyt rendezett a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ tatabányai telephelyén június 15-én.

A versenyen a megye hivatásos tűzoltó-parancsnokságai mérettettek meg, elméleti és gyakorlati feladatok során. Elméleti teszteket írtak a beosztott tűzoltók, a gépjárművezetők és a tűzoltásvezetők. A tesztek szakmai és általános KRESZ kérdésekből álltak. A gyakorlat során, négy állomáson bizonyították felkészültségüket és gyorsaságukat.

A sofőrök rutin pályán teljesítettek, ahol 35 km/h sebességgel kellett haladniuk egy meghatározott pontig, majd a szlalom pálya végén lévő oszlopra rögzített lufit kellett kilyukasztaniuk a fecskendő elejére ragasztott kötőtűvel, több felfestett ponton kellett pontosan megállniuk, kanyarodniuk, egy bekerített pályán megfordulniuk, végül tömlőhidakon keresztül áthaladniuk a célig, úgy, hogy a gépjárműparancsnok egy tányért tartott ki az ablakon, amin egy labdát egyensúlyozott.

Ezt követően egy gerincsérültet hoztak le egy épület tetejéről, majd a műhelyben keletkezett tüzet fékezték meg, végül egy busz alá szorult sérültet szabadítottak ki.

A tűzoltók egyéni megoldásokat is alkalmaztak a feladatok minél gyorsabb végrehajtása érdekében, hiszen az idő mellett a szakszerűség is meghatározó tényező volt.

A versenyszámokat a 418 órás önkormányzati és főfoglalkozású létesítményi beosztott tűzoltó tanfolyam résztvevői is teljesítették versenyen kívül.

Az időeredmények alapján a következő rangsor alakult ki:
Tatabánya HTP
– Esztergom HTP
– Komárom HTP

Az elméleti tesztek eredményei:

Beosztott tűzoltók:
– Fridrik János tű. ftőrm. Esztergom HTP
– Poszpisek Szabolcs tű. ftőrm. Esztergom HTP
– Sikos Károly Álmos tű. őrm. Tatabánya HTP

Tűzoltásvezetők:
Cseke László tű. hdgy. Tatabánya HTP
– Ferencz Zoltán tű. őrgy. Esztergom HTP
– Haris József tű. fhdgy. Komárom HTP

Gépjárművezetők
– Kovács József tű. ftőrm. Komárom HTP
– Barassó Péter tű. tőrm. Tatabánya HTP
– Kele Ádám tű. tőrm. Esztergom HTP

Forrás: komarom.katasztrofavedelem.hu
Fotó: Völgyi Ágnes tű. fhdgy.

Megosztás