Kategóriák: EsztergomHírekSport

Szurkoljunk együtt Fekete Lászlónak és Fekete Miklósnak!

Március 25-én, szombat délután 15 órakor, 24 ország részvételével megrendezésre kerül a Natúr Világ Legerősebb Emberei Csapat Világbajnokság Esztergomban a Lipót-teraszon (Bazilika mellett).

Korábban már kérdeztük Ifj. Fekete Lászlót hogyan készülnek a versenyre és hány országból jönnek a megmérettetésre.

Most ismét felkerestünk Lacit, hogy megkérdezzük sikerült-e felkészülnie testvérével a világbajnokságra.

Elég időtök volt, hogy testvéreddel testileg és lelkileg felkészüljetek a hétvégi bajnokságra?

Úgy érzem, mindent megtettünk. Minden tőlünk telhetőt beleadtunk, keményen edzettünk. Reméljük, a sok munka meghozza majd a gyümölcsét és hazánknak, Magyarországnak méltó eredményt tudunk elérni a Világbajnokságon.

Milyen versenyszámokkal találkozhatunk a bajnokság keretein belül?

Lesz kőgolyó emelés, traktorgumi forgatás 555 kg súlyú, fej fölé nyomó szám (5 darab különböző súlyú tárgyakat kell fej fölé nyomni), lengősúlycipelés (nyakban és gúlacipelés láb között), súlyok lépcsőn való felcipelése.

Március 25-én, szombaton avatják nemzeti emlékhelyé a várhegyet ahol a Lipót-terasz is található. A sok látogató miatt, még több érdeklődőre számíthattok. Mekkora a rendezvényetek befogadóképessége? Mindenkinek jut majd hely?

Reméljük, hogy a nemzeti emlékhellyé avatás által olyan látogatók is érkeznek belföldről és külföldről, akik még élőben nem vettek részt ilyen versenyen. Természetesen őket is szeretettel várjuk, a rendezvény befogadóképessége korlátok közé kötött, de hatalmas a terület ezért reméljük nem lesz gond.

Hány ország van a szövetségben és mennyi tagot számláltok?

A World Natural Strongman Federation (W.N.S.F) – a Világ Natúr Erősember Szövetségében – 60 ország és kb. 1500 versenyző van jelen.

Ez nagyon komoly létszám, erről a nagy világszövetségről beszélünk a nemzetközi versenyen, gondolom a sportolókat is ellenőrzik. Valamelyik ellenőrző szerv részt vesz a versenyeteken?

Természetesen a verseny végén lesz doppingvizsgálat, a MACS (Magyar Antidopping Csoport) kíséretében. Továbbá erre a fontos eseményre a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól is jönnek megfigyelő emberek, akik figyelik a verseny körülményeit és tisztaságát, hiszen a szövetség elnökei azon dolgoznak, hogy ebből a sportágból Olimpiai szám legyen.

Köszönjük a válaszokat és sok sikert kívánunk a versenyre!

dorogimedence.hu