Kategóriák: EsztergomHírek

Ételt és ruhát osztottak Esztergomban

Rászorulóknak osztott ételt, játékot és ruhát szombat délután a Baptista Szeretetszolgálat esztergomi szervezete. A Széchenyi téren kihelyezett asztalok és padok megteltek nagycsaládosokkal, gyerekekkel, idősekkel, hajléktalanokkal. A kezdeményezésnek köszönhetően 150 ember lakhatott jól aznap.

Már többször szervezett ételosztást a szervezet Esztergomban, de eddig mindig a telephelyükön. Most először várták a Széchenyi téren a rászorulókat. Bihari Ferencné, a szeretetszolgálat esztergomi vezetője elmondta, tapasztalataik alapján csak karácsonykor jut eszükbe az embereknek az, hogy másokon segítsenek. Az év többi napján valahogy ez elmarad.

Ezért gondolták azt, hogy egész évben rendszeresen szerveznek majd ilyen megmozdulásokat. A tervek szerint a meleg ételosztás havonta állandó lesz, emellett pedig időnként ruhákat, játékokat, tartós élelmiszert osztanak majd. Szombaton 150 főnek főztek. Több rászorulónak házhoz szállították az ételt, mert vannak köztük mozgássérültek, nehezen mozgó idősek és kisgyermekesek is. Az ételeken kívül a legkisebbek játékokat kaptak, a felnőtteknek pedig könyvekkel kedveskedett a szeretetszolgálat.

Forrás: KEMMA
Fotó: illusztráció (haon.hu)

Megosztás