Több baleset is történt a havas utakon kedden

Február 9-én, kedden délután Esztergomnál, Dorognál, Pilisszentkeresztnél és Pilisjászfalunál is baleset történt a havas utakon.

Racsné Galambos Gréta rendőr százados megkeresésünkre elmondta, hogy 17.09-kor anyagi kárral járó baleset történt a 1111-es út Pilisszentkereszt és Pilisszentlélek közötti szakaszán. A rendelkezésre álló információk szerint egy szlovák rendszámú személygépkocsi egy utassal közlekedett Esztergom felé, amikor a havas úton megcsúszott, majd áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival. Az okozó járművezetővel szemben tízezer forint helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az egyik jármű félig az árokba csúszott, a másik pedig keresztbe fordult az úttesten. A műszaki mentést végző pomázi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt a forgalom elől lezárták.

A rendőrség szóvivője azt is elmondta, hogy 17.18-kor is érkezett egy bejelentés, miszerint Esztergomban, a 1117-es út 1. kilométerszelvényénél egy autó az árokba csúszott, viszont az érintett gépjármű sofőrje nem kért rendőri intézkedést.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint kitörött egy személygépkocsi kereke és egy sávot elfoglalt az úttesten Dorogon, a Bécsi út és a 117. sz. út kereszteződésénél, közvetlenül a vasúti átjáró előtt kedden délután. Esztergom hivatásos tűzoltói a járművet csörlő segítségével az úttestről lehúzták, ezzel a forgalmi akadályt megszüntették.

18 óra körül a 102-es főút Tinnye és Pilisjászfalu közötti szakaszán lecsúszott az útról egy gabonát szállító, pótkocsis teherautó. A jármű az árokba hajtott, és két további teherautó is elakadt. Műszaki mentés céljából a bajnai hivatásos és a piliscsabai önkéntes tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére. A műszaki mentés és az úttisztítás ideje alatt az említett útszakaszon teljes útzár mellett a tinnyei és pilisjászfalui polgárőrök terelték a forgalmat. A közlekedés 21.15-kor állt helyre.

Források: Rendőrség/Katasztrófavédelem/Pilisjászfalui Polgárőrség/Tűzoltóság Piliscsaba
Fotó: Pilisjászfalui Polgárőrség/Tűzoltóság Piliscsaba (102-es úti baleset)