Kategóriák HírekNyergesújfalu

Építs velünk egy zöldebb jövőt! – Toray csoport zöldmezős beruházása Nyergesújfaluban

A japán Toray Industries Inc. zöldmezős beruházásban egy modern technológiai gyárat építenek Nyergesújfaluban, melynek alapkővét 2019. július 12-én tették le.

A vállalat 2021-ben kezdi meg a lítium-ion akkumulátoraihoz szükséges szeparátorfólia gyártását elektromos autókba, amellyel hozzájárulnak a széndioxid kibocsátás és a globális felmelegedés csökkentéséhez.

A Toray csoport célja, globális szinten, hogy a megfelelő megoldásokkal szolgáljon a globális környezeti problémákra, többek között az elektromos járművek népszerűsítésével.

 „Nagy hangsúlyt fektetünk a termelési folyamatainak fenntartható környezeti hatására és hulladékainak újra felhasználására, feldolgozására és visszanyerésére is, így nem csak a termék, de a folyamatok is egy zöldebb jövőhöz járulnak majd hozzá.” – mondta Muramatsu Koichi, a Toray Industries Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Magyarországon a legújabb, legkorszerűbb gépek kerülnek majd telepítésre részben tisztateres környezetben, melyek a jelenleg Japánban és Dél-Koreában használtakhoz képest még magasabb a termelékenységűek. A termékük nem veszélyes, illetve az anyag és előállításához nem használnak kémiai reakciót. A gyártásához szükséges oldószerek használata is zárt rendszerben történik. A szennyvizet és egyéb anyagokat megfelelő kezelés után újrahasznosítják illetve újra felhasználják. A beruházás során kiemelt figyelmet fordítanak környezetünk védelmére: egy olyan víztisztítórendszer terveztek meg és hoztak létre, ami hosszú távon gondoskodik arról, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak magunk után.

A vállalat 2021 nyaráig több mint 100 új munkahelyet teremt technikusi, termelési, mérnöki és egyéb szellemi munkakörökben. Őszi kezdéssel várják új kollégáik jelentkezését karbantartó villamos és gépészmérnök, termelési kontroller, gyártási és üzemeltető technikus, műszakvezető és minőségellenőrzési csoportvezető munkakörökbe a www.jelentkezes.toray.hu weboldalon.

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2020-10-15 13:05

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu
Kulcsszavak NyergesújfaluToray

Recent Posts

Pályázati forrásból fejlesztett a pilismaróti Orfeusz Könyvtár Kft.

A pilismaróti Orfeusz Könyvtár Kft., a környék szinte legnagyobb kínálattal rendelkező turisztikai szolgáltatója a LEADER…

2021-01-22

COVID-19 szűrés Dorog és térségében

A Federalmed Mentőszolgálat és a Horizont Egészségügyi Alapítvány Dorog és Esztergom 25 km-es körzetében vállalja…

2021-01-22

Szakszerű ajtó és ablak beépítés

Az ingatlan felújítás első lépése az ajtó lecserélése, illetve a nyílászárók kicserélése. Az ajtó és…

2021-01-22

Tizenkét évre súlyosították a büntetését a pulóverért gyilkoló férfinak

Emberölésért, kábítószer birtoklásáért és bódult állapotban elkövetett járművezetésért tizenkét év börtönbüntetésre súlyosította a Győri Ítélőtábla…

2021-01-22

Árokba hajtott egy kamion Leányvárnál

Január 22-én, pénteken reggel fél hat körül letért az úttestről és árokba hajtott egy nyerges…

2021-01-22

Felborult egy kamion a 10-esen

Január 21-én, csütörtökön este fél kilenc körül felborult egy kamion a 10-es úton Nyergesújfalunál az…

2021-01-21

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!