Facebook Twitter Instagram
    szombat, július 12
    • Impresszum
    • Médiaajánló
    • Adatvédelmi tájékoztató
    Facebook YouTube
    Dorogi-medence Regionális Hírportál
    • Kezdőlap
    • Hírek

      Rekordkísérletre készülnek vármegyénk horgászai

      2025-07-12

      Helyreállította az áramszolgáltatást az E.ON

      2025-07-12

      Az Etna lávafelszínén

      2025-07-12

      Helytálltak vármegyénk horgászai a tagszövetségi bajnokságon

      2025-07-11

      Több mint száz lakástűz történt fél év alatt vármegyénkben

      2025-07-11
    • Települések hírei
      • Dorog
      • Esztergom
      • Esztergom-kertváros
      • Tát
      • Nyergesújfalu
      • Tokod
      • Tokodaltáró
      • Csolnok
      • Leányvár
      • Kesztölc
      • Piliscsév
    • Heti Novella
    • Mesélő tájak és formák
    • Közérdekű
    Dorogi-medence Regionális Hírportál
    Ön itt van:Kezdőlap » Nébih: csípős füstölt kolbászt hívnak vissza
    Belföld, Gazdaság

    Nébih: csípős füstölt kolbászt hívnak vissza

    dorogimedence.huÁltala: dorogimedence.hu2025-06-27Nincs hozzászólás1 perc olvasás
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
    Megosztás
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest E-mail

    Salmonella lehetséges jelenléte miatt csípős füstölt kolbászt hívott vissza a Hajnal Húskombinát Kft. – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.

    A közlemény szerint a hivatal kéri a vásárlókat, hogy a 2025. július 3. minőségmegőrzési idővel és a G5134 tételszámmal rendelkező kolbászt ne fogyasszák el.

    A Hajnal Húskombinát Kft. az MTI érdeklődésére közölte, az érintett csípős, füstölt kolbászt a vásárlók a cég győri boltjába (Aradi vértanúk út 18.) vihetik vissza, ahol blokk hiányában is visszaveszik a terméket, annak árát pedig visszatérítik.

    A Nébih a honlapján közölte, a szalmonella baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel, ritkábban vízzel vagy piszkos kéz közvetítésével kerülnek a szervezetbe. A fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben hőemelkedés, levertség tapasztalható vagy a betegség tünetmentes is lehet. A tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül jelentkeznek, de akár ennél hosszabb lappangási idő is lehetséges.

    A szalmonella baktériumokat az alapos sütés-főzés elpusztítja. A megbetegedés a kisgyermekekre, idősekre, legyengült szervezetűekre különösen veszélyes lehet.

    Forrás: MTI/Nébih

    Share this:

    • Click to share on Facebook (Opens in new window) Facebook
    • Click to share on X (Opens in new window) X
    • Click to email a link to a friend (Opens in new window) Email
    • Click to print (Opens in new window) Print

    Kapcsolódó bejegyzések

    nébih termékvisszahívás
    Megosztás. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
    Előző cikkCsalódásmentes dinnyeszezon? A fogyasztóvédelem ellenőrzi a görögdinnyéket is!
    Következő cikk Ideiglenesen bezár az esztergom-kertvárosi Spar
    dorogimedence.hu

    Kapcsolódó bejegyzések

    Rekordkísérletre készülnek vármegyénk horgászai

    2025-07-12

    Helyreállította az áramszolgáltatást az E.ON

    2025-07-12

    Az Etna lávafelszínén

    2025-07-12

    A hozzászólások le vannak zárva.

    Richter Gedeon Nyrt.
    Plazma Állomás Esztergom
    Styevola és Fia Kft.
    Copyright © 2025. Designed by ThemeSphere.
    • Dorogi-medencéről
    • Kezdőlap
    • Impresszum
    • Médiaajánló
    • Adatvédelmi tájékoztató

    Írja be a keresendő szót és nyomja meg az Enter billentyűt. Mégsem: Esc.

    Kedves Felhasználó! Tájékoztatjuk, hogy a hírportál felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat, illetve az adatvédelmi tájékoztatónkat tudomásul veszi.Elfogadom Elutasítom Bővebben
    Adatvédelmi tájékoztató

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
    Non-necessary
    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
    SAVE & ACCEPT