Hírek

Bántalmazásig fajult az autóban kialakult családi vita

Pénzbüntetést szabtak ki azzal a férfival szemben, aki Lábatlanon egy vita során úgy megütötte élettársát, hogy az eszméletét vesztette. Ezután a férfi beszállt a gépjárműbe és úgy távozott a helyszínről, hogy a három kiskorú gyermekét magára hagyta a földön eszméletlenül fekvő nővel.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2022. május 23-án Lábatlanon vezette a személygépkocsit, abban utasként foglalt helyet az élettársa és három kiskorú gyermeke. Az élettársak között szóváltás alakult ki, majd a férfi megállt a gépjárművel, amiből mindannyian kiszálltak. Az élettársak között a vita tovább folyt, a nő vissza akart szállni a gépjárműbe, emiatt rángatni kezdte annak kilincsét, a férfi ezt nem engedte, emiatt kis erővel, kölcsönösen meglökték egymást. Végül a férfi egy alkalommal, nagy erővel megütötte a nő fejét, aki az ütéstől a földre esett és az eszméletét is elvesztette. Ezután a férfi visszaült a gépjárműbe és távozott a helyszínről úgy, hogy a három kiskorú gyermekét magára hagyta a földön eszméletlenül fekvő nővel. A nőnek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, emiatt nem kérte a férfi megbüntetését.

A garázdaság vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat az Esztergomi Járásbíróság a 2024. április 16-án tartott tárgyaláson a vádlottat 660.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, vádlott is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék