Esztergom

Jogosítvány nélkül, hamis rendszámmal közlekedett

Meghosszabbíthatják az előzetes letartóztatását annak a többszörösen büntetett előéletű férfinek, aki jogosítvány nélkül, hamis rendszámmal közlekedett Esztergomban.

Az indítvány szerint a büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló férfi 2024. január 26-án Esztergom lakott területén, az Áchim András utcában vezetett egy személygépkocsit, amelyre egy másik személygépkocsira kiadott forgalmi rendszámot helyezett fel korábban.

A férfival szemben gyanúsítottal szemben a közlekedés körében elkövetett szabálysértések miatt az elmúlt két évben öt alkalommal indult szabálysértési eljárás, amelyben őt a járásbíróság összesen 36 hónapra tiltotta el a járművezetéstől.

A férfi  többször volt büntetve, közülük a bíróság 2021-ben jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt 200 óra közérdekű munka büntetésre, majd 2023-ban az  eltiltás hatálya alatt vétsége, járművezetés tiltott átengedésének vétsége, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 2 év végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra, végül ugyancsak 2023-ban súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Az elkövetővel szemben lopás bűntette miatt nyomozás is van folyamatban.

A járművezetés eltiltás hatálya alatt és az egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírója 2024. január 29-én egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. Az ügyészség most indítványozta a letartóztatás két hónappal történő meghosszabbítását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Megosztás