Dorog

A gyerek ellopta, nevelőapja pedig gitárra cserélte a kerékpárt

Pénzbüntetést szabtak ki azzal a büntetett előéletű férfivel szemben, aki a dorogi nevelőfia által ellopott kerékpárt egy gitárra cserélte.

A megállapított tényállás szerint az ismeretlen elkövető 2022. november 7-én ellopott Dorogon egy 110.000 forint értékű kerékpárt. A kerékpár ismeretlen körülmények között Dorogon a Bányász köröndre került, ahol ismeretlen személy egy szeméttárolóhoz támasztotta azt. Innen egy gyermek a házuk udvarára vitte. A fiú nevelőapja udvarán észlelte az idegen kerékpárt, azonban – annak ellenére, hogy tisztában volt a kerékpár nagy értékével – nem győződött meg a kerékpár eredetéről, így gondatlanságból nem volt tudomása arról, hogy az lopásból származik. A kerékpárt 2023. február 1-jén eladásra hirdette, majd még aznap elcserélte egy gitárra. A nyomozó hatóság a kerékpárt Bajóton foglalta le.

Az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság gondatlanságból elkövetett pénzmosás vétsége miatt büntetővégzésében 325.000 forint pénzbüntetést szabott ki a büntetett előéletű férfivel szemben. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék